Societat

La Confraria de la Ratafia distingeix Carles Puigdemont

El president de la Generalitat serà investit confrare d'honor

La festa colomenca inclourà un espai remeier i una edició limitada del licor Malhivern

La Confraria de la Ratafia de Santa Coloma de Farners ha decidit distingir el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. La confraria investirà Puigdemont confrare d'honor el divendres 11 de novembre al vespre (a les nou), en el sopar de la 35a edició de la Festa de la Ratafia.

La confraria –“ànima organitzadora” de la fira, en paraules de l'alcalde, Joan Martí (ERC)– vol destacar “el seny, el respecte, la decisió, la valentia i la lleialtat” del president amerenc, valors que comparteix amb la ratafia, segons es destaca en una nota de premsa.

La festa té un pressupost de 60.000 euros i disposa d'uns 6.000 euros de la Diputació i “petits patrocinis”, va dir Martí a la seu de la Diputació. El batlle va destacar que unes 35.000 persones podrien passar per Santa Coloma per la festa.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Miquel Noguer (PDC), va qualificar d' “ineludible” la mostra i va lloar “l'activitat econòmica generada” en productes com ara galetes, pa o secallona. Més informació a Confrariaratafia.cat.

LA DATA

11.11.16
serà
el dia que Carles Puigdemont serà investit confrare d'honor de la 35a edició de la Festa de la Ratafia.

Exposició a La Casa de la Paraula

La 35a edició de la Festa de la Ratafia tindrà lloc del 10 al 13 de novembre. A banda de la distinció a Puigdemont, que va ser company d'institut de Joan Martí a Amer durant quatre anys, la confraria ha preparat una setantena d'activitats, segons va dir el secretari de la confraria, Xavier Amat. Com a novetats, cal destacar l'exposició a La Casa de la Paraula La ratafia a Santa Coloma, que s'inaugurarà el dijous 10 i que repassa la “relació de la ciutat amb aquest licor des de Francesc Rosquellas, i el paisatge humà ratafiaire des del segle passat, i que inclou 40 retrats de dones que han fet ratafia des de finals del 1800”, es llegeix en la nota de premsa. Amat va dir que hi haurà un espai remeier al pati de la llar de jubilats i que la família de Francesc Pla li ha volgut retre homenatge amb una edició limitada (400 ampolles) de la nova ratafia Malhivern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva