Societat

Tennis amb cadira de rodes per a usuaris del Guttmann

La fundació de l'olotí Tommy Robredo i l'Obra Social La Caixa han signat el conveni que ho fa possible

També reforça les activitats pedagògiques dirigides a la població escolar

L'Obra Social La Caixa ha formalitzat el seu suport a les activitats que du a terme la Fundació Tommy Robredo, que ha pogut iniciar un programa amb l'Institut Guttmann perquè els usuaris puguin practicar tennis amb cadira de rodes, i reforçarà les activitats d'esport adaptat a les escoles. La fundació organitza, a les instal·lacions del Club Natació Olot, l'Open Santi Silvas de tennis amb cadira de rodes, amb una competició d'àmbit estatal de l'especialitat i la presència dels millors jugadors internacionals. A més, és el marc en què centenars d'alumnes entren en contacte amb aquesta modalitat del tennis.

Creada a finals del 2008 amb l'objectiu d'organitzar activitats que permetin fomentar l'esport entre les persones discapacitades, especialment de tennis amb cadira de rodes, la Fundació Tommy Robredo també pretén donar a conèixer la importància de la pràctica esportiva com a benefici per a la salut física i mental i, al mateix temps, com a estímul de superació personal. L'any 2009 es va disputar la primera edició de l'Open Santi Silvas, dirigit per Tommy Robredo per retre homenatge al seu amic Santi Silvas, que va morir l'any 2008 sense haver pogut organitzar cap torneig d'aquesta magnitud. Amb els anys, la Fundació Tommy Robredo ha augmentat el volum d'activitats i ha arribat a nous públics. El 2013 es va iniciar l'escola de tennis de la fundació i a partir del 2015 va portar a les escoles el projecte educatiu del torneig. Després de l'èxit de les visites escolars a l'Open Santi Silvas, els alumnes de diferents centres d'Olot van poder seguir les explicacions de Quico Tur sobre la seva experiència personal i professional com a tennista.

LA DATA

2008
és l'any en què
Tommy Robredo va crear la fundació per homenatjar amb un torneig el seu amic Santi Silvas

Suport a altres disciplines esportives

Tot i que la fundació que lidera el tennista olotí Tommy Robredo centra els seus esforços en el tennis amb cadira de rodes, també dóna suport a altres projectes. Es tracta de propostes esportives amb les quals comparteix valors i objectius. Per això, el mes d'abril passat va col·laborar en el Catalunya Amputee Football Experience, un torneig mundial de les seleccions de persones amputades que es va dur a terme a les instal·lacions esportives del Bosc de Tosca, al municipi de les Preses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia