Societat

empresa

Torrons cap a Harrods

La pastisseria Nougat de Mataró, premiada a Londres pel seu torró cruixent de neula

Aquest Nadal es podran comprar fins a quatre varietats de torrons als grans magatzems londinencs

El pastisser del Nougat Marc Albalate està d'enhorabona. Els seus torrons, en concret un dels clàssics de la casa com és el cruixent de neula elaborat amb base de praliné, paillette i amb una cobertura d'un 61% de cacau, s'ha endut un premi en l'àmbit internacional i s'obre camí a l'exportació al mercat anglès. El mateix torró premiat en la Great Taste de la fira gastronòmica Speciality and Fine Food de Londres serà una de les varietats de la pastisseria de Mataró que aquest Nadal es podran comprar en un dels establiments més selectes de la capital londinenca, els magatzems Harrods.

Nougat es presentava per primera vegada amb el torró de neula, amb el qual s'ha endut una estrella, i ha quedat seleccionat, juntament amb altres productes de diferents països, entre els més de 10.000 que s'hi han presentat. El torró elaborat amb la cruixent dolçor de les neules ha estat un dels 50 productes premiats en aquesta fira, que fa 22 anys que se celebra al Regne Unit i que reconeix els productes artesans en l'àmbit del menjar i la beguda gurmets. El jurat dels premis està format per crítics culinaris, prestigiosos xefs, cuiners, gent del món de la restauració, escriptors i periodistes.

Albalate explica que ja fa uns anys que miren d'obrir-se camí en el mercat internacional i confia que el premi els doni més projecció exterior. De fet, coincidint amb la seva participació en aquest certamen, han tancat una primera comanda amb els grans magatzems londinencs, on aquest hivern es començaran a vendre quatre de les varietats de torrons que elaboren. “Estem encetant aquesta internacionalització del producte amb molta il·lusió i ganes perquè tingui continuïtat”, diu satisfet el pastisser.

Nougat va traslladar fa un parell d'anys l'obrador i la petita cafeteria del carrer d'en Pujol, on va començar, a un ampli local del carrer Sant Josep. Albalate s'ha sumat a diverses iniciatives, com ara la mona solidària d'en Santi per recollir fons per a la Fundació Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia