Societat

SOCIETAT

Suport a Anglès per anar al jutjat per la Burés

Acord unànime de ple perquè Desset es personi en el procés obert per la fiscalia

El ple extraordinari d'ahir a Anglès va servir perquè s'acordés de manera unànime que l'Ajuntament es presenti en la causa oberta per la fiscalia anticorrupció per la compra amb 1,8 milions de càrregues de la fàbrica Burés l'any 2008. Així, l'alcaldessa, Àstrid Desset (CiU), anirà a declarar el 2 de novembre al jutjat de Santa Coloma de Farners en representació del consistori, que es considera part perjudicada en les diligències 439/2016 de la fiscalia.

Segons detalla Desset, la interventora de l'Ajuntament, Leonor Martínez, ha presentat a la fiscalia la documentació que ja havia tramès el consistori al Tribunal de Comptes sobre la compravenda de l'Ajuntament i Buretex SA, una operació conduïda per l'exbatlle Pere Figuereda (CiU) amb el suport del PSC.

El tribunal va estimar que la compra havia estat “negligent” perquè, a causa de les càrregues, l'Ajuntament no havia pogut vendre una de les naus de la fàbrica a Bonpreu, que volia establir-se al poble.

L'actuació de la fiscalia arriba mig any després que l'Ajuntament frenés una demanda contra Figuereda al mateix Tribunal de Comptes. CiU (4 regidors) i Anglès 2015 (3) consideren responsable Figuereda de les irregularitats en la compra, però van ajornar la petició de responsabilitats atenent un escrit del tribunal l'any 2015 en què s'alertava que el dany econòmic provocat per les càrregues encara no havia estat causat.

Espinet, l'acord de ple i l'incompliment

Igual que el regidor de la CUP, l'exalcalde d'Anglès i actual portaveu de Per Anglès Units (PAU), Pere Espinet, va donar suport al fet que l'Ajuntament es presenti com a part perjudicada en les diligències obertes per la fiscalia. Espinet assegura que l'acord de ple que facultava l'Ajuntament a comprar la Burés ja exposava que l'operació s'havia de fer sense càrregues. A més, el batlle entre el 2011 i el 2015 assenyala que el notari i l'Institut Català de Finances ja havien informat el consistori que la compra de la Burés a Buretex havia d'estar exempta de càrregues. “A mi m'interessa que el poble vagi bé i això és un problema; cadascú amb la seva consciència.” PAU té cinc edils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona