Societat

ensenyament

vaga per la LOMQE

Més de 8.500 estudiants de secundària es manifesten pel centre de Barcelona en contra de les revàlides

La vaga ha estat secundada pel 41% dels alumnes d'institut, segons el departament d'Ensenyament, i pel 85%, segons els sindicats

Més de 8.500 estudiants s'han manifestat pel centre de Barcelona en contra del decret de les revàlides i de la LOMQE, segons xifres de la Guàrdia Urbana. La manifestació s'ha convocat en el marc d'una jornada de vaga dels estudiants de secundària i batxillerat en els instituts públics de Catalunya i que ha format part d'una convocatòria més àmplia d'àmbit estatal. El departament d'Ensenyament ha fixat en el 41% el seguiment de la vaga en els centres públics catalans mentre que el Sindicat d'Estudiants, un dels convocants, ha manifestat que el seguiment ha estat del 90% en els centres de la ciutat de Barcelona i del 85% en el conjunt de Catalunya.

La manifestació dels estudiants de secundària i la vaga als instituts ha estat convocada pel Sindicat d'Estudiants i pel Front d'Estudiants, amb el suport de la branca d'educació de CCOO, Ustec i la UGT.

La marxa dels joves ha sortit de la plaça Universitat i després de passar pel carrer Pelai, plaça Catalunya, Fontanella, Via Laietana i el carrer Ferran ha arribat a la plaça Sant Jaume on s'ha llegit un manifest contra la LOMQE i contra el decret de revàlides.

La manifestació han transcorregut sense incidents i de forma pacífica en constant crits en contra del govern espanyol i a favor de l'ensenyament públic. La vaga ha estat secundada en els centres públics per un 41% dels alumnes, segons les xifres del departament d'Ensenyament i pel 90% dels estudiants dels centres de la ciutat de Barcelona i pel 85% en el conjunt de Catalunya, segons les dades del Sindicat d'estudiants.

Per demarcacions, les xifres del departament indiquen que el seguiment al Vallès Occidental ha estat del 88%, a Terres de l'Ebre del 72,74%, al Baix Llobregat del 71,16%, les comarques barcelonines el 44,48% i Barcelona ciutat el 33%. El territori de Girona la vaga ha estat seguida pel 18,42%, a Lleida el 20,67%, a Tarragona el 24,47% i al Maresme el 21,81%.

Oriol González, portaveu del Sindicat d'estudiants, ha manifestat que l'objectiu de la mobilització arreu de l'Estat ha perseguit la derogació del decret signat aquest estiu pel govern de Mariano Rajoy que imposa les revàlides als estudiants que han acabat l'ESO i el batxillerat.

González ha explicat que amb aquest decret el govern espanyol el que pretén “és expulsar els estudiants de l'ensenyament públic” i imposar mecanismes com la revàlida que és un obstacle per facilitar l'accés al mercat de treball.

El portaveu d'aquest sindicats ha criticat que tot i haver aprovat el curs, l'obtenció del títol estigui condicionat a l'aprovació de la revàlida cosa que impedirà a molts estudiants el poder seguir en la seva formació ja sigui en la formació professional o en la universitat, ha conclòs González.

Manel Pulido, secretari general de la secció d'Educació de CCOO, ha explicat que el sindicat de Joan Carles Gallego s'ha adherit a les mobilitzacions convocades pel Sindicat d'estudiants i pel Front d'Estudiants perquè cal aturar l'aplicació de la LOMQE i el decrets de les revàlides.

Pulido s'ha mostrat optimista que en la pròxima legislatura, on el PP no tindrà majoria, el decret d'aquest estiu que imposa les revàlides sigui derogat per una majoria tècnica dels diputats de diferents grups parlamentaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa