Societat

Catalunya ha rebut una quarta part dels turistes de tot l'Estat

El Regne Unit, tot i el ‘Brexit' i la devaluació de la lliura, el segon mercat emissor

L'Estat rep més de 60 milions de turistes internacionals

La majoria s'hostatja en hotels

Catalunya va rebre en els nou primers mesos de l'any 14,4 milions de turistes estrangers, fet que suposa un 4,4% més que en el mateix període del 2015. Només el mes de setembre en van arribar 1,9 milions, una xifra rècord i que suposa gairebé un 5% més que el setembre de l'any passat.

Catalunya és la comunitat de l'Estat que més turistes va captar entre gener i setembre, amb el 24% del total, a davant de les Illes Balears, amb 11,5 milions; les Canàries, amb 9,6 milions, i Andalusia, amb 8,5 milions. Aquestes són les dades que es desprenen de l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur), que ahir va donar a conèixer l'Instituto Nacional de Estadística (INE).

Només al setembre, a Catalunya van arribar 1,9 milions de turistes, un 4,7% més que el 2015, principalment procedents de França (un 18,9%) i el Regne Unit (el 13,6%). El Brexit, doncs, i tot i la devaluació de la lliura, no ha passat factura al sector turístic.

En el seu conjunt, l'Estat espanyol va arribar en els nou primers mesos de l'any a la xifra rècord de 60,3 milions de turistes estrangers, fet que suposa un increment del 10,1%. El mes de setembre els visitants internacionals que van visitar l'Estat van arribar als 7,9 milions (el 25,4% del total). El Regne Unit també va ser el principal emissor amb 14,4 milions de turistes.

Hotels i pisos de lloguer

La majoria de turistes, segons l'enquesta realitzada en l'àmbit de l'Estat espanyol, va optar per un allotjament de mercat (de pagament), que va ser utilitzat per 47,7 milions de visitants. D'aquests, 38,2 milions van anar a hotels i 6,7 milions, a habitatges de lloguer. També va créixer l'ús d'allotjaments de no mercat, un 5,7%, en ser l'opció que van fer servir gairebé 13 milions de turistes. D'aquests, 7,5 milions van anar a casa de familiars i amics i gairebé 4 milions van estar en residències de propietat.

L'estada majoritària dels turistes internacionals del gener al setembre d'aquest any ha estat d'entre quatre i set nits. Aquesta va ser l'estada que van fer, per exemple, 28 milions de persones.

LA XIFRA

1,9
milions
de turistes estrangers van fer estada a Catalunya durant el mes de setembre, un 4,7% més.

LA XIFRA

24
per cent
de tots els turistes que van venir a l'Estat espanyol van estar-se en algun lloc de Catalunya.

Barcelona farà un fòrum sobre la gestió del turisme

Barcelona serà el marc aquest dijous i divendres al Saló del Tinell d'una trobada de ciutats europees per abordar la gestió del turisme i crear un fòrum internacional de debat que busqui fórmules per encaixar l'activitat turística i la vida en les urbs. A la trobada, que s'anomena Governança del turisme: lloguer de vacances, hi participaran capitals com ara París, Amsterdam, Estocolm, Reykjavík i Viena, i capitals de l'Estat com ara Madrid, Santiago de Compostel·la, Palma, Bilbao i Sant Sebastià. Es tracta que responsables municipals puguin debatre sobre gestió, inspecció, regulació i relació amb les plataformes de lloguer compartit, per després coordinar-se en actuacions conjuntes. Després de la inauguració el professor Oriol Nel·lo pronunciarà la conferència Dret a la ciutat turística i, seguidament, tindrà lloc una taula rodona que abordarà l'impacte del turisme al territori amb el director del pla estratègic de turisme de Barcelona. Divendres s'obrirà l'esdeveniment a la ciutadania perquè participi al costat de tècnics municipals, representants municipals i agents públics i privats en un debat sobre l'encaix de les polítiques d'habitatge i el lloguer de vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.