Societat

Societat

Els infants reclamen el seu dret al lleure

Se celebra el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb diversos actes

Amb motiu, demà, de la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants, entitats dedicades al sector del lleure i escoles han organitzat diversos actes per reivindicar el valor educatiu de l'educació en el lleure, la participació i la igualtat d'oportunitats en la infància. Moltes escoles van començar les celebracions ahir, i avui i demà ho faran diverses entitats. Una d'aquestes és Fundesplai, que amb la seva federació de centres d'esplai mobilitzaran més de 10.500 infants de 30 esplais i 45 escoles de tot el país. Els infants reivindiquen el seu dret al lleure, a la participació, a la igualtat d'oportunitats, al joc i a ser escoltats.

En un moment en què el 31,7% dels menors viuen per sota del llindar de la pobresa, Fundesplai fa una crida a prendre partit per la infància.

Quaranta-cinc escoles van celebrar ahir amb un acte conjunt consistent en un ball simultani dels alumnes a cada centre el lipdub de la cançó L'Escola que volem. D'aquesta manera es va voler reivindicar el dret dels nens i les nenes a opinar i ser escoltats en els aspectes que els afecten, com ara l'educació. Avui i, sobretot, demà, 30 esplais de diferents poblacions organitzaran actes, que en la majoria de casos consistiran a tallar alguns carrers per recuperar espais per al lleure i els jocs dels infants.

Coincidint amb aquesta diada, la Plataforma per la Llengua organitza, avui i durant tot el dia, al costat de l'Arc de Triomf, la 13a edició de la Festa pel Joc i el Lleure en Català.

El repte del lleure educatiu en la societat

Les mobilitzacions es fan en un context en què al nostre país gairebé un de cada tres infants viu per sota del llindar de la pobresa. Segons l'Enquesta de Condicions de Vida 2015 (INE-Idescat), la taxa Arope dels menors de 18 anys a Catalunya (taxa i població en risc de pobresa o exclusió social) és del 31,7%. Això compromet el seu accés als recursos d'alimentació, atenció, formació i lleure, que estan íntimament relacionats amb la salut, el creixement i la felicitat dels infants. Un dels drets més elementals és el del joc, que en l'actual context de crisi esdevé un gran repte per a tothom. El Síndic va alertar que “el lleure educatiu és un dels àmbits socials amb més desigualtats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia