Societat

Salt planteja un pla de joventut “consensuat” i “més realista”

El pla anterior era “massa ambiciós” i no es van complir quasi la meitat d'objectius

L'equip de govern de Salt –d'ERC i IpS-CUP– durà demà a ple el nou pla local de Joventut 2016-2019, “menys ambiciós que l'anterior, amb menys propostes, però segurament més realista”, en paraules de la regidora d'Educació i Joventut, Núria Tió. La voluntat de la regidora ha estat buscar el màxim consens, tant amb tots els agents implicats en els joves i els mateixos joves com amb les diferents àrees de govern, per tal de fer un pla adequat a les necessitats del municipi i, sobretot, que es pugui complir. En el pla anterior (2012-2015) –elaborat per l'anterior govern de CiU– només es van assolir una mica més de la meitat dels objectius, el 55,55%. “Era molt ambiciós, hi havia massa programes. Joventut és una àrea transversal i costa implicar les altres àrees. La implicació és fonamental per a l'èxit del pla”, explica Tió. Per això ella ha volgut reunir-se amb tot l'equip de govern, àrea per àrea, per consensuar-hi les accions que podien assumir. I té intenció de fer-ho anualment per fer-ne el seguiment.

El procés participatiu va constar de quatre sessions –una amb entitats, una altra amb tècnics i polítics, una amb joves, i l'última amb tots junts– de les quals van sorgir una seixantena de propostes, deu de les quals es van marcar com a prioritàries. La majoria s'han inclòs al pla, tot i que no totes. Tió destaca que la va “sorprendre el nivell d'anàlisi dels joves, saben molt què necessiten i ho formulen amb convicció i respecte”.

Algunes mesures

El nou pla inclou 21 objectius específics nous en 26 noves accions. En total hi ha 40 objectius en 42 projectes o accions. El pla 2012-2015 tenia 45 objectius –se'n van assolir 25– en 63 projectes –se'n van dur a terme 43.

En el nou pla destaca, per exemple, la recuperació de la figura de l'agent cívic, que es farà al més aviat possible; la creació d'uns estudis postobligatoris i l'ampliació dels cicles formatius; la posada en marxa d'un grup de suport a mares joves, i la creació d'un carnet de descomptes de diferents serveis del municipi per a joves. Tió també fa ressaltar la creació de pisos per a estudiants, l'augment de recursos per al reforç escolar de secundària, la posada en marxa d'un servei d'atenció psicològica per a joves, i l'ampliació dels recursos de la formació ocupacional amb l'habilitació d'una aula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona