Societat

societat

denúncia

“Flashmob” a Barcelona per denunciar la situació dels sense sostre

Iniciativa promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona i la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar

Més de 250 persones han participat aquest matí a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en una 'flashmob' per denunciar la situació dels sense sostre. La iniciativa l'han impulsada Càritas Diocesana de Barcelona i la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar sota el lema 'Podries ser tu'. “La finalitat d'aquesta acció ha estat fer visibles els que són invisibles: les persones sense llar”, ha destacat una portaveu de Càritas. Durant la 'flashmob', els portaveus de les entitats han demanat “dignitat, justícia i garantia” dels drets humans de tots els sense sostre i han exigit un compromís “explícit” de les administracions per portar a terme polítiques públiques “que posin a les persones al centre” i que evitin que no hi hagi ningú sense llar.

Segons dades de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar, 3.182 persones es troben en situació de sense sostre o allotjats en equipaments. En relació al 2008, aquesta xifra ha augmentat en 1.069 persones, un 33,6% més.

També ha crescut el número de persones que dormen al carrer. De les 634 censades el 2008 a Barcelona, s'ha passat enguany a les 941, un 32,6% més. El recompte es va fer extensiu per primera vegada a Badalona i Sant Adrià de Besòs, on es comptabilitzaren 39 i 31 persones respectivament. De les persones que pernocten al carrer un 76,5% han passat més d'un any en aquesta situació.

Càritas Diocesana denuncia que aquestes més de 3.000 persones sense llar “són la part més visible de l'exclusió residencial severa a la ciutat” i alerta que si no s'estableixen mecanismes i polítiques de prevenció, “aquestes persones restaran condemnades a una exclusió severa”.

Des de Càritas Diocesana de Barcelona acompanyen a persones que no tenen una llar on dormir i viure en condicions dignes. Compten amb 110 places de recursos residencials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia