Societat

Sabates vermelles contra la violència masclista

Cambrils ha mostrat el seu rebuig a la violència masclista, aquest divendres, Dia Internacional contra la violència Envers les Dones, amb una exposició de sabates vermelles a la plaça de l’Ajuntament i un acte al Palau Municipal d’Esports, que ha comptat amb la participació de més de 400 alumnes de tercer d’ESO dels instituts de Cambrils.

Des de les 9 del matí, la plaça de l’Ajuntament s’ha omplert de sabates vermelles. L’exposició s’ha realitzat amb les aportacions de sabates fetes per la ciutadania, que els voluntaris de diferents associacions han pintat de color vermell. Aquesta iniciativa social d’art col·lectiu va ser ideada per l'artista mexicana Elina Chauvet, que la va dur a terme per primera vegada a Ciutat Juárez l'any 2009 per denunciar la xacra de la violència masclista.

Per altra banda, l’alcaldessa i diversos regidors del govern i de l’oposició han llegit un manifest institucional al Palau Municipal d’Esports, en un acte que ha posat èmfasi en la en la responsabilitat individual i col·lectiva dels homes com agents imprescindibles per eradicar les violències masclistes. Posteriorment, els alumnes de tercer d’ESO, que havien treballat aquesta problemàtica a l’aula, han compartit les seves reflexions.

Finalment, l’acte s’ha tancat amb un concert a càrrec del grup musical Ual.la!. Amb les seves peces musicals han parlat del trencament dels estereotips de gènere i dels mites de l’amor romàntic i de l’apoderament.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona