Societat

Societat

Solidaritat

El Gran Recapte recull 500 tones a la demarcació

Les primeres estimacions donen una xifra similar a la de l'any passat, però, aquest cop, amb productes de més qualitat

Els organitzadors demanen voluntaris per classificar el menjar

Un any més, els gironins han mantingut el compromís amb el Gran Recapte, la campanya de recollida d'aliments més important que es fa anualment a Catalunya, i han aconseguit recollir, segons les primeres estimacions, 500 tones d'aliments. És una dada provisional, perquè a l'hora de tancar aquesta edició encara se n'estaven recollint, però des del Banc dels Aliments es mostraven, ahir, molt satisfets perquè, enguany, es demanaven productes de més qualitat –i, per tant, de preu més alt– que en les edicions anteriors. A les tones recollides també s'hauran de sumar donacions d'empreses, institucions, organitzacions i associacions, motiu pel qual l'organització creu que finalment es podrien superar les 538 tones de l'any passat.

Llet, oli, conserves de peix i carn, farina i també llegums cuits –pensant, en aquest darrer cas, en situacions de pobresa energètica– eren les principals peticions i tot apunta que així ha estat. De totes maneres, ara convé classificar tots els aliments per poder-los, posteriorment, repartir.

Es necessiten voluntaris

En aquest sentit, i segons explicaven des de l'organització, ara calen voluntaris que vulguin col·laborar en aquesta tasca de separar els aliments. Ja des d'ahir es va començar a centralitzar en diferents punts el menjar recollit. A Girona, per exemple, es fa al magatzem que el Banc dels Aliments té a prop del tanatori, però s'intenta que totes les comarques tinguin el seu propi espai on centralitzar el menjar.

Un cop classificat, el menjar serà recollit pel centenar d'entitats benèfiques gironines que s'encarreguen de repartir els aliments entre les persones necessitades i que han estat avalades pels serveis socials de les administracions. En total, s'arriba a unes 37.000 persones que viuen a les comarques gironines i, malgrat que la xifra de 500 tones sembli molt gran, segons l'organització, les existències s'acaben d'aquí dos o tres mesos. Per aquest motiu, i si bé el Gran Recapte es concentra aquests dos dies, durant l'any, tothom interessat pot fer donacions virtuals a través de la pàgina web .

En total, 4.260 voluntaris gironins han participat en algun dels torns del Gran Recapte que s'ha fet als 350 punts de recollida arreu de la demarcació. Han estat menys punts dels previstos i hi ha hagut alguns establiments que, malgrat haver volgut participar, no ho han pogut fer perquè no hi havia prou voluntaris apuntats. Concretament, la falta de 240 voluntaris ha impedit que la recollida d'aliments es fes en 40 punts més situats, majoritàriament, a Girona ciutat. És cert també, explicaven els organitzadors, que enguany s'havia de cobrir un torn més perquè el Gran Recapte va començar el divendres al matí quan, les edicions anteriors, aquest torn de quatre hores no es feia.

LA XIFRA

4.260
voluntaris
s'han repartit arreu dels establiments col·laboradors de les comarques gironines.

Anècdotes de tot tipus

Cada cop més col·lectius gironins s'impliquen al Gran Recapte, ja sigui a través d'associacions de veïns, d'escoles, de col·lectius... D'anècdotes, també n'hi ha hagudes de tot tipus, des de gent que es desplaçava exclusivament a un establiment per comprar només aliments pel Gran Recapte, fins aquelles persones que rebutjaven la bossa que els voluntaris els oferien per participar-hi. Hi havia qui omplia fins dalt el carretó amb aliments per al Gran Recapte i se n'anava cap a casa amb només quatre coses i qui entrava i sortia del supermercat sense dipositar-hi res. En algun supermercat, a última hora, fins i tot, els prestatges d'algun dels productes sol·licitats eren buits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

670 situacions relacionades amb LGTBI-fòbia registrades l’any 2023

Barcelona

Maria Cinta Blanch és la nova gerent per “refundar” l’empresa de residus

TERRASSA
transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona
SOCIETAT

Pescadors de Vilanova i la Geltrú i Llançà, medalles de la pesca catalana 2024

VILANOVA I LA GELTRÚ
serveis

Ferrocarrils posarà noves tanques entre Bellaterra i la UAB perquè els animals no creuin la via

BELLATERRA

La UdG s’uneix al Mes del Comerç Just

girona
Salut

Més enllà dels estudis clínics convencionals