Societat

Judicial

El TC admet el recurs de cinc dels vuit condemnats pels incidents del Parlament

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d'empara contra la condemna de tres anys de presó que el Tribunal Suprem va imposar a vuit persones el 2015, malgrat ser absoltes per l'Audiencia Nacional, per l'acte dels indignats de voler aturar i encerclar el Parlament en el ple de les retallades, el juny del 2011, segons va informar ahir el tribunal.

D'aquesta manera, es podria suspendre l'ingrés a presó dels condemnats, tot i que també estan en espera d'un indult parcial del govern espanyol i d'un altre recurs admès a tràmit al Tribunal Europeu de Drets Humans. El TC admet a tràmit el recurs de cinc dels condemnats perquè considera que tracta sobre un afer “d'especial transcendència constitucional”, ja que aborda un problema que afecta un dret fonamental sobre el qual encara no hi ha doctrina, segons informa l'agència ACN.

Eduardo Cáliz, l'advocat d'alguns dels condemnats, es va mostrar “satisfet” pel fet que el TC “entri a valorar el fons del recurs i la vulneració del dret de la llibertat de reunió, d'expressió i de manifestació” que implica la condemna del Suprem . De la seva banda, el Tribunal Europeu de Drets Humans també va admetre a tràmit fa unes setmanes la demanda que van presentar dos dels condemnats, després que el TC rebutgés admetre a tràmit un primer recurs d'empara que va presentar la defensa. Les defenses insisteixen que la sentència del Suprem vulnera la jurisprudència espanyola, que fixa que no es pot condemnar en apel·lació sense proves noves i sense donar audiència als afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia