Societat

El Parlament no coneixerà l'abast de l'oferta per l'HGC

Junts pel Sí i la CUP tomben una proposta del PP que pretenia saber el que vol pagar Salut per l'hospital amb seu a Sant Cugat

La cambra disposarà d'informes sobre l'operació de compra

El Parlament estarà informat de les intencions del Departament de Salut de comprar l'Hospital General de Catalunya, però no coneixerà els detalls de l'oferta econòmica. Els diputats de JxSí i la CUP van evitar ahir que el govern hagi de presentar davant de la comissió de Salut la seva oferta d'adquisició de l'Hospital General de Catalunya (HGC) com pretenia una moció del PPC sobre planificació d'equipaments sanitaris. Tota l'oposició hi va votar a favor, tret de la CUP, que es va abstenir. La diputada Eulàlia Reguant va justificar l'abstenció argumentant que l'estratègia que persegueix el PP és evitar que l'hospital amb seu a Sant Cugat acabi integrat a la xarxa pública.

Si bé les dades de l'oferta econòmica no es coneixeran, sí que es va aprovar la resta de la moció del PP, que insta la conselleria de Salut a presentar en el termini de tres mesos els estudis i informes en què es basa tot el pla de compra de l'hospital. D'acord amb el text aprovat ahir, Salut haurà d'entregar al Parlament els informes que avalen l'operació, i especialment el que justifica que la conselleria de Salut pot assumir sense problemes el personal que treballa actualment a l'Hospital General. Així mateix, en relació amb el propòsit de modificar l'actual contracte de provisió de serveis sanitaris amb l'HGC, el Parlament va aprovar –amb els vots en contra del PSC i la CUP– instar el govern a aportar davant la cambra, en un termini de tres mesos, els “estudis i informes que justifiquen la viabilitat econòmica de prescindir dels serveis del proveïdor”.

El conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar a finals d'octubre a través d'una entrevista radiofònica que el seu departament havia presentat una oferta d'entre 50 i 55 milions al grup Quirónsalud per l'adquisició de l'hospital vallesà. L'anunci va ser criticat pels sindicats, que van acusar la conselleria d'actuar sense tenir-los en compte i de no buscar el diàleg amb les parts implicades.

En un primer moment, els propietaris de l'Hospital General van negar haver rebut cap proposta, però al cap d'uns dies van emetre un comunicat en què reconeixien que sí que havien rebut una oferta del departament, però sense concretar quantitats i subratllant que el centre no està en venda.

D'altra banda, el Parlament també va aprovar ahir, en aquest cas de manera unànime, una moció que insta el govern a prioritzar la utilització de recursos sanitaris públics i a dotar-los dels fons econòmics necessaris perquè puguin garantir una atenció sanitària de qualitat als usuaris.

LES XIFRES

13,5
milions
paga avui la conselleria de Salut a l'HGC en concepte de contractació de serveis pel concert sanitari.
50
milions
va anunciar Antoni Comín que s'havien ofert per l'adquisició de l'Hospital General de Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia