Societat

El vandalisme deixa fora de joc les escales mecàniques de Tarragona

Les dues existents al centre han estat setmanes tancades i han provocat múltiples queixes veïnals

L'Ajuntament n'ha hagut d'assumir la reparació

Les dues escales mecàniques existents al centre de Tarragona, creades durant el primer mandat de Josep Fèlix Ballesteros (PSC) per millorar la connexió entre barris, han passat gran part d'aquesta tardor fora de servei. Tant les escales existents al costat del Palau de Congressos com les del carrer Vapor han tingut un tram espatllat per culpa d'actes vandàlics, tot i que just ahir totes dues van tornar a funcionar.

En tots dos casos, l'empresa que s'encarrega del manteniment va declinar fer-se càrrec de la reparació ja que l'avaria havia estat provocada per incivisme, situació que va obligar l'Ajuntament a fer el tràmit administratiu i trobar el finançament per fer la reparació, que suma uns 5.000 euros en total.

Malgrat que inicialment la reparació no s'havia de produir fins per Nadal, les múltiples queixes veïnals van fer que el consistori accelerés el procés, i entre dijous passat i ahir es van fer les reparacions necessàries.

El cas de les escales del Palau de Congressos és el que feia més temps que esperava una solució. Les escales estaven fora de servei des del 29 de setembre, després que en un acte vandàlic es trenqués un dels vidres dels laterals, incident que es va repetir poc després, complicant-ne la reparació. El cost d'aquesta operació (2.514 euros) i l'allargament del tràmit administratiu per fer la contractació i disposar de la partida necessària han provocat més de dos mesos sense servei.

La mateixa situació s'ha viscut a les escales del carrer Vapor (que connecten l'entorn de l'antiga Chartreuse amb el carrer Sevilla), on la pèrdua de la càrrega d'un usuari va provocar el trencament del vidre lateral al darrer tram de pujada així com ferides a una altra usuària el passat 12 de novembre. La reparació ha tingut el mateix cost.

LA DATA

29.09.16
Es van espatllar
les escales del Palau de Congressos. Un nou acte vandàlic poc després en va complicar la reparació

LA XIFRA

2.514
euros
és el cost de la reparació. Els treballs per canviar el vidre obliguen a desmuntar part de l'escala

Un problema que es repeteix

Al mateix temps que les escales són un element imprescindible per a la mobilitat dels vianants al centre de Tarragona per tal d'evitar els desnivells existents entre la Part Baixa i la resta de la ciutat o obstacles com les vies del tren, en els darrers anys han estat un maldecap per a l'Ajuntament. Les escales del pas a nivell de la plaça dels Carros van passar mesos inutilitzades per culpa de l'accident d'un vehicle que hi va caure, i encara ara, que ja estan reparades, és habitual trobar-se algun tram sense funcionar. Les escales alternatives a les mecàniques del carrer Vapor també van estar tancades durant mesos per problemes de seguretat pel mal estat del material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona
societat

Prop de 700 aportacions ciutadanes per al futur parc de Prades

MONTBLANC