Societat

Girona obrirà al gener el debat sobre l'emplaçament del mercat bisetmanal

La regidora de Promoció Econòmica veu els marxants disposats a parlar-ne

Es faria en el marc d'una taula que reuniria els paradistes i els grups polítics

El govern de Girona té la intenció de fer front després de les festes de Nadal al debat sobre l'emplaçament del mercat bisetmanal, que actualment se celebra cada dimarts i cada dissabte al parc de la Devesa. En declaracions a Televisió de Girona, la regidora de Promoció Econòmica de la ciutat (i regidora dels barris Devesa-Güell i Figuerola-Bonastruc), Glòria Plana, va explicar que el canvi de lloc és una opció oberta però sobre la qual s'ha de parlar, i que, en cas de concretar-se, ha de ser consensuada amb els marxants que hi tenen parada. En aquest sentit, va assegurar que el govern municipal no té pensat un espai alternatiu. Sí que considera, però, que el mercat s'ha d'anar “renovant, promocionar-lo tant com es pugui i adaptar-lo” a les necessitats presents. En aquest sentit, assegura que s'està treballant per agrupar les parades i ordenar-les. El debat sobre el nou emplaçament ha d'incloure també un recompte del nombre de parades que convé que hi hagi, i probablement una homogeneïtzació estètica. Hi afegeix, però, que serà un debat “llarg i intens”, i que cal efectuar-lo sense pressa. Tanmateix, afirma, els marxants estan disposats a parlar-ne.

El marc on es podria dur a terme el debat és la Taula del Mercat, una taula impulsada per l'àrea de Promoció Econòmica i formada per les entitats a què pertanyen els marxants i els grups polítics, i que es va crear quan es va fer el reglament del mercat. La voluntat de la regidora és convocar aquesta taula després de les festes de Nadal.

Mentrestant, el govern de Girona està redactant el pla especial de la Devesa, eina de protecció i millora del parc i que els veïns reclamen que inclogui un pla d'usos (on es defineixi, per exemple, la qüestió de l'emplaçament del mercat o de les fires). Plana, en la mateixa línia que els seus companys de govern, defensa que el pla especial no és l'eina adequada per incloure els usos, però pensa que el desenvolupament pot anar en paral·lel.

Els veïns reclamen que el mercat surti de la Devesa per evitar efectes nocius per al parc que provoquen els vehicles dels paradistes o els dels clients. El camp de Mart és un aparcament autoritzat els dies de mercat –i, de fet, s'omple sovint–. Continuarà sent-ho fins que es creï una nova zona verda de pàrquing al carrer Güell, davant l'antiga Sala de Ball, on es podrà aparcar gratuïtament durant una hora per anar fins al mercat. Quan aquesta zona d'aparcament s'activi, es tancarà l'aparcament del camp de Mart, assegura el govern.

LES FRASES

Haurem de parlar, també, del nombre de parades que hi hauria d'haver [al futur emplaçament]. És un debat llarg i intens
Primer cal aprovar el pla especial de la Devesa i després podem parlar dels usos
Glòria Plana
regidora de promoció econòmica

LA DATA

10.5.2016
es va aprovar
la nova ordenança per al mercat de marxants, que actualitza el reglament del 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia