Societat

Alliberen a l'Alt Empordà una dona obligada a prostituir-se per la seva parella durant vuit anys

La policia deté l'home que va retenir la víctima i la seva filla amb amenaces i agressions

El proxeneta, que vivia exclusivament de l'explotació sexual de la dona, la va portar amb enganys a Catalunya l'any 2008

Agents de la Policía Nacional espanyola (CNP) han alliberat una dona a la qual la seva parella va obligar a exercir la prostitució durant vuit anys a diferents clubs d'altern d'Eivissa i l'Alt Empordà i han detingut el proxeneta. L'home, que vivia exclusivament de l'explotació sexual de la víctima, recorria a amenaces i agressions a ella i a la filla de tots dos per mantenir-la retinguda.

La investigació va començar el passat 26 de novembre, quan la dona va decidir finalment denunciar els fets. La Brigada d'Estrangeria d'Eivissa va rebre la trucada d'una persona que semblava aterrada i deia estar sent retinguda contra la seva voluntat i obligada a exercir la prostitució per la seva parella en una població pròxima a Figueras. La dona, de nacionalitat romanesa, va manifestar la seva por pel que pogués passar-li tant a ella com a la seva filla de tres anys.

La policia va organitzar un dispositiu a la zona assenyalada per localitzar la denunciant i la petita. Els investigadors van intentar contactar de nou amb la dona a través del número des de qual havia realitzat la trucada, d'entrada sense èxit. L'endemà sí que van aconseguir tornar-hi. Ella va explicar als agents, entre murmuris, que s'escaparia però va tallar la comunicació sense aportar cap dada concreta del lloc on era.

Finalment, les investigacions realitzades en paral·lel van conduir a la detenció del proxeneta, també de nacionalitat romanesa, en una població de les comarques gironines. Fet això, la policia va procedir al rescat de la dona i de la seva filla. Totes dues van ingressar en una casa d'acollida on se'ls proporciona allotjament així com ajuda tècnica i psicològica.

L'home no realitzava cap activitat laboral però tenia un vehicle d'alta gamma. En el moment de la seva detenció, la policia tenir li va intervenir 20.000 euros.

En la seva declaració, la víctima va relatar que havia conegut la seva parella a Romania l'any 2008 i ell l'hauria portat a Catalunya fingint que n'estava enamorat. Però quan se'ls van acabar els estalvis ell la va convèncer d'exercir la prostitució, activitat que va portar a terme en locals de l'Alt Empordà i Eivissa. Passat algun temps, va saber que l'home ja havia tingut a una altra noia en aquesta situació, i al mateix club, i va manifestar al proxeneta la seva intenció de deixar d'exercir la prostitució. Va ser aleshores quan van començar les amenaces i agressions.

La dona va precisar després del rescat que havia contactat amb la policia d'Eivissa perquè tenia els telèfons dels agents especialitzats que la van entrevistar durant una inspecció feta en un dels clubs de l'Illa en els quals ella va exercir la prostitució. En l'esmentada entrevista, els policies la van informar de tots els recursos que tenia a la seva disposició, però per por no s'havia decidit demanar ajuda fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia