Societat

Detenen una cuidadora i la seva parella per robar a una dona de 83 anys a Barcelona

La sospitosa va sostreure les joies del domicili de la víctima

L'home va retirar diners i va fer transferències del compte de l'anciana per un valor proper als 5.000 euros

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 29 de novembre una cuidadora i la seva parella per haver presumptament robat joies i prop de 5.000 euros a una dona d'edat avançada al districte de Nou Barris de Barcelona.

La investigació es va iniciar quan la víctima, de 83 anys i amb mobilitat reduïda, va alertar una dotació policial que li havien sostret 100 euros i joies del seu domicili. La dona va comentar als agents que sospitava d'algun dels cuidadors que tenia assignats per la llei de dependència.

Dos dies després, la víctima es va adonar que li havien retirat diners del seu compte corrent fins a un total 2.320 euros i havien realitzat una transferència no consentida des per un import de 2.500 euros.

La investigació policial va permetre identificar l'autor d'aquests moviments bancaris no autoritzats, un home de 25 anys i nacionalitat espanyola que havia establert feia pocs mesos una relació sentimental amb una de les cuidadores de l'anciana, una dona de 41 anys i nacionalitat argentina. La policia també va poder vincular el sospitós amb la venda de les joies que la cuidadora havia sostret a la víctima.

Per aquest motiu, els dos sospitosos van ser arrestats com a presumptes autors dels delictes de furt, estafa i descobriment de secrets. El Jutjat d'Instrucció 4 de Barcelona en funcions de Guàrdia va autoritzar una entrada i perquisició al seu domicili, on es van trobar documents que demostraven la seva autoria dels fets denunciats.

En l'escorcoll la policia va detectar documentació bancària d'altres persones que els detinguts haurien aconseguit fraudulentament. En concret, dues cartes bancàries de lliurament de targetes de crèdit i un sobre amb un número PIN, motiu pel qual no es descarta que hagin realitzat més sostraccions similars.

L'actuació policial ha permès recuperar més de 2.300 euros que un dels detinguts havien ingressat al seu compte corrent. S'està treballant ara per tal recuperar més diners sostrets que els sospitosos poguessin disposar en nous comptes corrents ara coneguts.

Els investigadors han observat que en els darrers dies els presumptes lladres haurien efectuat diverses despeses en establiments d'apostes esportives i haurien adquirit aparells electrònics que han estat decomissats durant l'actuació policial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia