Societat

solidaritat

recollida de joguines

Creu Roja busca joguines per a 25.000 infants

La recollida solidària de Reis mou 1.500 voluntaris

L'entitat recorda que “jugar no és un luxe, sinó un dret”

Fer arribar joguines la nit de Reis a 25.558 infants de mesos fins als catorze anys en situació de vulnerabilitat a tot Catalunya és l'objectiu de la 24a campanya de joguines que ja té en marxa Creu Roja. Per això se'n necessiten 70.000. Les xifres són una mica més altes que les de l'anterior edició –25.244 infants– i es tracta sempre tant de criatures de famílies ja ateses en altres programes de Creu Roja –alimentació, tornada a l'escola, suport educatiu– com de derivades des dels serveis socials.

“Jugar no és un luxe, sinó un dret”, va afirmar divendres de manera molt contundent la directora de Creu Roja Joventut a Catalunya , Rosa Alcalà, en la presentació de la campanya per argumentar que tots els infants han de poder gaudir el dia de Reis. Precisament, aquest anys el lema és Els seus drets en joc. Alcalà va recordar que el joc és una eina de transmissió de valors. Com sempre, es demanen joguines noves, no sexistes ni bèl·liques i que promoguin el joc cooperatiu.

Fins al 3 de gener es recolliran joguines en punts habilitats en 400 municipis i es mobilitzaran més de 1.500 voluntaris. “Tot l'any cobrim les necessitats dels infants i jugar també ho és”, va plantejar el president de l'entitat humanitària a Catalunya, Antoni Aguilera.

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, va agrair “el temps i l'esforç dels voluntaris que són l'ànima de la recollida” i va plantejar que “tant de bo que ben aviat”, després de 24 anys arribi el moment que no faci falta fer-ho. Anant més enllà, va felicitar Creu Roja no només per la campanya de Reis, sinó per “haver garantit el dret a l'habitatge, a l'alimentació i a l'educació de moltes persones vulnerables”.

Una altra manera de col·laborar-hi és fent una donació econòmica que es traduirà en les joguines més adequades que faltin per a algunes franges d'edat.

Un acompanyament de tot l'any

El dret al joc i a tenir joguines vinculat al creixement persona i a l'adquisició de valors és un dels arguments de les recollides de joguines que cada Nadal fan entitats com Creu Roja. “El dret a jugar permet als infants desenvolupar-se socialment i emocionalment i aconseguir un aprenentatge de valors”, exposa el president de Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, que insisteix en la necessitat que les criatures, estiguin en la família que estiguin, tinguin “il·lusions” com la nit de Reis.

No és una acció puntual. Creu Roja fa acompanyament durant tot l'any de famílies amb menors i per això els seus responsables insisteixen que, tot i que per molts donants la recollida de joguines és especialment important, el suport a les famílies és continu. Així, aquest any s'han donat 97.000 ajudes en alimentació, productes d'higiene, material escolar i vestimenta a infants en situació d'exclusió. També és destacable l'acompanyament en suport educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona