Societat

policial

operació antifalsificacions

Cop policial a la principal xarxa de confecció i distribució de productes per al ‘top manta'

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i Vigilància Duanera detenen 15 persones i decomissen més de 130.000 productes falsificats

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els agents de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària espanyola han desmantellat una de les principals xarxes de falsificació i distribució de material destinat a la venda ambulant il·legal, segons ha informat la policia barcelonina en un comunicat. La investigació s'ha saldat amb un total 15 detencions, 18 persones investigades i la intervenció de més de 130.000 productes falsificats amb un valor aproximat d'uns cinc milions d'euros al mercat. Els responsables del dispositiu confien que el cop policial es noti en la campanya de Nadal del top manta.

L'operació policial conjunta culmina un investigació que va arrencar fa deu mesos amb l'objectiu d'arribar fins a l'origen dels productes que falsificats que posteriorment es distribuïen a la ciutat.

Les indagacions van començar al mes de març. En un primer moment es van centrar en observar els venedors ambulants venien els esmentats productes a la zona del litoral de Barcelona. Aquestes investigacions van portar a realitzar entrades i decomisos en diferents pisos de Barcelona i Badalona on es distribuïa material falsificat, en una operació sota l'ordre del Jutjat d'Instrucció 32. El resultat d'aquesta operació va ser de 6 persones detingudes, 1 investigada, i la intervenció de 14.000 productes falsificats, valorats en més de 400.000 euros.

El següent pas va ser buscar l'origen d'aquests productes. Els investigadors van detectar que una part important s'estava fabricant a Catalunya a través d'una important xarxa que tenia el seu epicentre a Òrrius. Des d'un domicili d'aquest municipi del Maresme presumptament, es dirigia una organització especialitzada en la fabricació i distribució de falsificacions de primeres marques del mercat .

Finalment, el passat 24 de novembre més de 200 agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i del Servei de Vigilància Duanera van realitzar entrades i perquisicions a una quinzena de domicilis i locals de Barcelona (2), Badalona (4), Mataró (8) i L'Hospitalet de Llobregat (1). L'operatiu es va tancar amb 9 persones van ser detingudes, entre les quals el suposat cap de la trama, i 17 investigades. Els agents van confiscar 118.000 productes falsificats, que al mercat haurien tingut un valor aproximat d'uns 4 milions d'euros, i 12 planxes de falsificar etiquetes de primeres marques. També es van localitzar i immobilitzar 32 màquines de confecció i brodat industrials valorades en més de 200.000 euros, documentació diversa amb factures i demandes de gènere falsificat, i 300 disquets amb el programari per a l'automatització de la maquinaria per la creació dels logotips de les principals marques del mercat. L'operació es va desenvolupar sota la direcció del Jutjat d'Instrucció número 32 de Barcelona

Estructura industrial

Els responsables de la investigació han explicat que la xarxa funcionava “com una empresa” dirigida per un veí d'Òrrius que havia treballat com a transportista.

L'organització tenia dues branques. Una es dedicava a la confecció d'imitacions de peces de roba de vestir i esportiva i estava ubicada a zones industrials de Mataró i de l'Hospitalet del Llobregat. L'altra es dedicava a la distribució dels productes falsificats ja finalitzats i tenia bases d'operacions a Barcelona i Badalona.

L'organització, que treballava sota demanda, utilitzava tallers tèxtils i empreses d'arts gràfiques de la zona de Mataró. Les peces es plagiaven fins al mes mínim detall, incloent etiquetes, botons, bosses d'embalatge amb el logotip de les marques i els propis cartrons d'embalatge. La Guàrdia Urbana destaca que es tractava de falsificacions d'alta qualitat, pràcticament iguals a les originals. Algunes eren difícils de trobar en al mercat negre d'aquest tipus de productes, la qual cosa va ocasionar una gran demanda.

La xarxa disposava de maquinària industrial especialitzada per a la confecció de les peces a gran escala. La distribució la duien a terme persones amb una amplia experiència en aquesta activitat, fet que facilitava el seu constant i sistemàtic repartiment sense la necessitat de disposar d'un gran estoc de productes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia