Societat

municipal

gestió

Figueres canvia la gestió dels fons del patrimoni del sòl i de l'habitatge

La CUP convenç el govern (PSC i CiU) de separar aquest recurs en un dipòsit específic

Pels cupaires, la mesura capgirarà la política municipal d'habitatge

Tots els grups municipals de l'Ajuntament de Figueres es van avenir en l'últim ple a canviar la gestió que es fa dels fons del patrimoni del sòl i l'habitatge a la població, en el sentit d'acordar de recollir-los en un dipòsit específic i deixar de diluir-los en la caixa única de l'Ajuntament tal com s'ha fet els darrers anys. La CUP ja havia mostrat en diverses ocasions la seva desconfiança que això s'anés fent així i finalment el govern local s'ha avingut a canviar-ho.

“Mostra que no tenim cap inconvenient en el fet que hi hagi aquest dipòsit diferenciat –apuntava l'alcaldessa Felip–, és la voluntat de fer una previsió gradual d'aquest dipòsit a raó d'un milió d'euros per any perquè tampoc trobaríem lògic tenir un dipòsit diferenciat amb diner i no fer-lo servir i, en canvi, per finançar l'activitat ordinària haguéssim de recórrer a pòlisses de tresoreria que valen uns interessos.”

Aquests fons que provenen de les compensacions obligatòries que els ajuntaments reben per les promocions immobiliàries, ha arribat a atresorar prop de vuit milions d'euros en els últims anys, i s'està destinant a polítiques locals d'habitatge centrades en l'emergència habitacional, però el govern del PSC i CiU vol que s'acabi “ampliant a pisos per a la gent gran o a habitatge de lloguer jove”.

El regidor Lluís Armengol, de la CUP, que va defensar la moció, explicava que la finalitat d'aquesta “no ha estat mai mirar pel retrovisor”, i va admetre que les compres de pisos realitzades i previstes durant aquest any havien estat “positives” i que estaven en la línia de les reclamacions fetes pel seu grup des del principi del mandat.

Armengol va recordar, així mateix, que les necessitats expressades pels serveis socials per tal de cobrir les emergències habitacionals estava concretada en 57 habitatges. A més, el cupaire va mostrar-se d'acord que cal plantejar accions encaminades als joves, a parelles monoparentals i a altres polítiques d'habitatge.

El regidor de Compromís per Figueres Òscar Vergés va admetre, per la seva banda, que els esforços fets a Figueres en matèria d'habitatge al llarg del 2016 eren notables i va recordar que hi ha en procés l'adquisició de 25 habitatges.

Tant Vergés com Lladó (ERC) com Amelló (C's) van coincidir a posar sobre la taula la necessitat que l'Ajuntament de Figueres recuperi les atribucions d'habitatge, ara traspassades al Consell Comarcal. Amelló va posar en dubte que el patrimoni dinerari hagués d'estar immobilitzat, però sí que va estar d'acord que aquest patrimoni estigui separat. Lladó (ERC), a més, va admetre que la moció de la CUP és “una manera de canviar les coses”.

LA XIFRA

57
habitatges.
Aquest és el nombre d'habitatges que s'estableixen com a necessaris per a emergències


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS