Societat

successos

reallotjament

Les famílies de Bonavista, reallotjades d'emergència

L'Ajuntament de Tarragona reallotja a l'hotel Urbis tres famílies de l'edifici amb perill, que aniran a un pis d'emergència

Els afectats volen un pis social i asseguren que el problema ve del terra

L'Ajuntament de Tarragona reallotjarà fins dimecres tres de les cinc famílies desallotjades de l'edifici del número 14 del carrer Disset de Bonavista, que tenia perill d'ensorrament, a l'hotel Urbis. Les altres dues van rebutjar l'oferiment i van preferir acollir-se a l'ajuda de familiars i amics en espera d'una solució definitiva, que no es descarta que sigui la d'un lloguer social. La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, va confirmar ahir que, a partir de dimecres, dues d'aquestes famílies seran reallotjades en un habitatge d'emergència que té l'Ajuntament i, entre divendres i dilluns, traslladaran la tercera.

Però la presidenta de l'escala, Carmen Castillo, va reclamar a l'Ajuntament que ho solucionin amb un lloguer social o amb subvencions per arreglar l'immoble, “però que no ens deixin a l'estacada”, va dir. Segons Castillo, “l'origen del problema no es troba en l'estructura del bloc, sinó en el moviment del terra”, i assegura que l'Ajuntament “no ho vol reconèixer per escrit”.

Les cinc famílies afectades es queixen que el consistori no els ha informat de si es farà algun tipus d'actuació al bloc. Les famílies van anunciar que es concentraran a les portes de l'ajuntament el dimecres 7 de desembre al matí per reclamar un lloguer social.

De moment, els serveis tècnics municipals han encarregat un estudi geotècnic que determinarà quin és el grau de responsabilitat de les cinc famílies propietàries dels pisos afectats. Com a mesura de seguretat, l'Ajuntament tapiarà els habitatges per evitar furts i comprovarà com estan els edificis adjacents. Castillo va advertir que si el seu bloc cedeix també ho farà un altre edifici del carrer Un.

LA FRASE

L'origen del problema no es troba a l'estructura del bloc, sinó en el moviment del terra
Carmen Castillo
Presidenta de l'escala afectada

Dels avisos i les esquerdes al desallotjament

L'any passat, van aparèixer a l'immoble de Bonavista les primeres esquerdes i es van haver d'apuntalar alguns pisos. Els serveis tècnics municipals van visitar l'immoble a l'estiu, però un cop van comprovar la urgència, l'arquitecte va reclamar al setembre que es desallotgés l'edifici de forma immediata. Primer es van apuntalar dos pisos i uns baixos d'urgència, però les esquerdes es van ampliar, fins que divendres passat l'Ajuntament va donar 72 hores a les famílies per recollir les coses i desallotjar el pis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona