Societat

Municipal

L'Ajuntament de Blanes fa tancar un bar musical

La setmana vinent decidirà si fa tancar dues hores abans les discoteques dels Pins

L'Ajuntament de Blanes ha fet tancar el bar musical Cotton després que els serveis tècnics van detectar que no complia diversos aspectes de la normativa d'aquest tipus de local. L'Ajuntament va rebre una queixa del síndic respecte del Cotton, que, segons l'alcalde, Miquel Lupiáñez, no reunia els requisits tècnics d'insonorització i limitadors acústics. Segons va explicar Lupiáñez, els serveis tècnics van constatar que els limitadors acústics que té el local, que fan que quan se superen uns determinats decibels l'equip de so es desconnecti, tampoc no funcionaven. El Cotton està situat a poca distància de la polèmica discoteca Arena, en una zona especialment sensible per les queixes que s'han rebut dels veïns a causa dels aldarulls nocturns. Els responsables del Cotton, a través del seu perfil de Facebook, van notificar als clients el tancament, i alguns d'ells estan recollint signatures a través de Change.org per reclamar que es reobri.

A banda d'aquest tancament, l'Ajuntament decidirà la setmana vinent si fa tancar dues hores abans algunes o totes les discoteques de la zona dels Pins, després que van arribar a l'Ajuntament fins a nou reclamacions del síndic pels aldarulls del jovent que va a la discoteca Arena. Els cossos policials van recomanar el tancament avançat, en l'última junta de seguretat, però el consistori està pendent encara d'un últim informe de la policia local. La discoteca Arena permet l'entrada als adolescents a partir dels 16 anys, fet que atreu molts joves de poblacions de l'entorn de Barcelona. Malgrat les mesures policials i les que han endegat els propietaris de la discoteca, els aldarulls continuen i, de fet, segons va explicar l'alcalde, a finals de novembre es va haver d'activar un pla especial a causa d'una baralla a la sortida de la discoteca que va acabar amb algun jove amb atac d'ansietat i fins i tot trasllats a l'hospital. El portaveu d'ERC, Àngel Canosa, a l'equip de govern va manifestar-se favorable al tancament avançat de totes les discoteques de la zona, però Lupiáñez (PSC) diu que encara s'ha d'acabar de valorar, malgrat que hi ha “unanimitat de tots els grups que la situació de conflicte que generen els clients d'Arena està per sobre de tota normalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia