Societat

Llengua

Calafell i Granada, connectats pel català

Alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística de Calafell i estudiants de la Universitat de Granada aprenen a parlar català per videoconferència

La gastronomia andalusa i la catalana van centrar la conversa

La gastronomia és i ha estat al llarg de la història un dels principals elements d'integració per conèixer un país, una cultura. I també una llengua. Així ho van posar de manifest fa pocs dies alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística de Calafell i estudiants de la Universitat de Granada en un intercanvi lingüístic per videoconferència que ha demostrat que a l'Estat el català també té amics. L'experiència la van protagonitzar tres alumnes del nivell bàsic 1 del Centre per a la Normalització Lingüística de Calafell i un voluntari i quatre estudiants de català de la Universitat de Granada. Els costums gastronòmics d'Andalusia i Catalunya i els plats més típics d'un i altre lloc van centrar la conversa i van servir als seus protagonistes per enriquir el vocabulari, descobrir alguns secrets de la pronúncia i tenir una conversa al màxim de fluida possible. Els alumnes de Calafell no van desaprofitar l'oportunitat per parlar del seu poble i vendre als seus homòlegs granadins els principals atractius turístics de la segona ciutat més gran del Baix Penedès. Els alumnes de la Universitat de Granada van demostrar l'elevat coneixement que tenen de la llengua catalana, que estudien a la Universitat gràcies a una professora que els l'ensenya. Alguns d'ells van decidir estudiar català perquè tenen vincles familiars a Catalunya.

A Calafell aquests intercanvis lingüístics per videoconferència formen part dels cursos per afavorir l'aprenentatge del català i fins avui ja se n'han fet amb estudiants de la nostra llengua que viuen en ciutats com Santiago de Xile, Oxford, Roma, París, Belgrad, Leipzig, Heidelberg i Ohio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA