Societat

municipal

Pedagogia per fer arrels

L'Ajuntament de Premià de Mar posa a l'abast de les escoles un projecte perquè els alumnes coneguin el patrimoni històric i cultural del municipi

Aquest primer any ja s'està aplicant a cinc centres educatius

Amb la voluntat de donar a conèixer a les escoles el patrimoni històric i cultural de Premià de Mar i que els alumnes s'hi familiaritzin, l'Ajuntament ha impulsat el projecte Arrela't. Aquesta iniciativa, sorgida de l'àrea de Cultura del consistori, s'ha començat a implantar a les aules aquest curs, tot i que des de la primavera passada ja s'estava treballant amb el professorat i els diferents equips directius dels centres del municipi interessats.

D'aquesta manera, dins el marc del projecte curricular de cada centre, els alumnes tenen l'oportunitat de conèixer els diversos espais i equipaments que formen part de Premià de Mar, d'aprendre'n els orígens o l'evolució, i de poder-los relacionar amb el món actual, sense oblidar les diferències i similituds amb altres cultures, i també les festes, tradicions i personatges que formen part de la història del municipi. El Museu Romà, les cases de cós, el mar i la pesca, la festa major, la vida social, el conreu, la industrialització o el modernisme són alguns dels exemples triats per les escoles que hi participen. L'Ajuntament ofereix als centres educatius formació tècnica al professorat, suport didàctic i documentació, a més de facilitar les visites, els itineraris o els tallers gratuïts per a tot l'alumnat que forma part del projecte.

El regidor de Cultura, Eloi Maristany (CiU), va explicar que en aquest primer curs d'inici de la proposta ja l'han començat a treballar uns 850 alumnes, aproximadament, de cinc de les vuit escoles que hi ha al municipi. En aquest sentit, Maristany va especificar que cada centre desenvolupa aquest pla en cursos diferents. “Hi ha llocs on ho fan els alumnes de cinquè i sisè de primària però també hi ha centres que ho apliquen des de primer fins a sisè, o d'altres que ho treballen en els diferents grups de preescolar”, va explicar el regidor.

Pel que fa a la necessitat de posar en marxa aquest projecte, Maristany va recordar que “hi ha molts barris amb gent nouvinguda i es corria el risc que poguessin desconèixer coses del municipi”. “No volem crear guetos i necessitem que la gent s'estimi el poble i les seves particularitats”, va afirmar el titular de Cultura, que va afegir que de cara a l'any que ve es destinaran 10.000 euros a aquesta iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Restablerta la circulació a l’R13 i l’R14 entre Lleida i les Borges Blanques, afectades per un nou robatori de coure

LLEIDA

El Consorci de les Gavarres demana regular urgentment l’accés al massís

MONELLS
enogastronomia

La ‘Nit dels Rosats’, aquest divendres al Palau de Pedralbes

Barcelona
gastronomia

La Sartoria Panatieri es manté en el podi com a segona millor pizzeria d’Europa

Barcelona
infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA