Societat

Solidaritat

La Marató de TV3 arriba als 3,4 milions a les 19 hores

La 25a edició del programa està dedicada a la lluita contra l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques

Arreu del territori s'han programat més de 3.000 activitats esportives, lúdiques i culturals per tal de recaptar fons

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio ha recaptat 3.400.877 euros des de les vuit del matí fins a les set de la tarda, segons l'última actualització del marcador. La 25a edició del programa solidari està dedicada a la lluita contra l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

A les vuit del matí ha començat La Marató a Catalunya Ràdio i a les deu s'hi ha incorporarat TV3 per oferir, fins a passada la matinada, un programa dirigit a la divulgació, la sensibilització i l'entreteniment amb la finalitat de recaptar fons per a projectes d'investigació sobre aquest tipus de malalties.

La Marató celebra avui el seu 25 edició amb un programa de televisió en directe conduït per Helena García Melero i Ramon Pellicer, i que inclou una mostra representativa de les activitats que la ciutadania ha dut a terme durant les setmanes prèvies, així com connexions en directe amb les accions que tenen lloc arreu tot Catalunya aquest diumenge.

Durant el matí, Ramon Pellicer ha tocat el calaix amb la banda de música Sopa de Cabra; Marcos Franz, l'actor que interpreta Gerard en la sèrie Merlí, ha mostrat les seves dots musicals, i Doctor Prats i SP3 han interpretat Les nits no moren mai al plató de TV3.

Molts famosos han donat suport a aquesta jornada solidària, com és el cas de Mónica Naranjo, que ha explicat que la seva mare va patir un ictus, o l'actriu Teresa Gimpera i la model Judit Mascó, que han fet una crida a la participació.

El director de cinema Ventura Pons, que va patir un accident de bicicleta que li va deixar el cos mig immobilitzat, ha explicat a Catalunya Ràdio la seva experiència i la rehabilitació que va haver de seguir: “La vida és l'única veritat que hi ha. Vaig tornar a néixer”, ha resumit.

Durant tot el dia, TV3 ha connectat intermitentment amb la Fira de Barcelona, on més de 2.000 voluntaris han atès per telèfon a les persones interessades a col·laborar amb La Marató.

Entre aquests voluntaris s'ha vist aquest matí el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la consellera de la Presidència, Neus Munté, el delegat del govern espanyol, Enric Millo, el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol i la portaveu de C's al Parlament, Inés Arrimadas, entre d'altres.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té previst participar en el programa a partir de les 20 hores des de Girona. En paral·lel a l'emissió televisiva, Catalunya Ràdio ha ofert un programa especial d'El suplement, amb Ricard Ustrell, a partir de les 8 hores del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia