Societat

Portes obertes fins a mitjanit a Can Monsà, d'Olot, per als universitaris

La Fundació d'Estudis Superiors els ofereix espais de silenci o de treball en grup en època d'exàmens

Aquest cap de setmana es fa una prova pilot

La Fundació d'Estudis Superiors (FES) d'Olot obre les portes tots els caps de setmana dels períodes previs als exàmens i a la selectivitat perquè els universitaris garrotxins puguin preparar-se a les instal·lacions de Can Monsà, seu d'aquest organisme municipal que imparteix formació, de la UNED, del Consorci de Normalització Lingüística i del centre integral en formació d'indústries càrnies Kreas.

Aquest cap de setmana ja s'està duent a terme com a experiència pilot i també estarà obert els dos propers –els divendres de vuit del vespre a dotze de la nit i els dissabtes i diumenges de dotze del migdia a dotze de la nit–. La FES ofereix espais d'estudi en silenci per als qui necessiten concentració i espais de treball conjunt per als qui busquen un lloc per fer treballs en grup. No serà un espai de consulta, com ho són la biblioteca o l'Arxiu Comarcal. Es tracta de cobrir un buit que actualment hi ha a la ciutat d'espais adaptats amb connexió a internet i òptims per les necessitats dels estudiants. La iniciativa Espais Oberts Can Monsà és gratuïta i va dirigida a tothom que necessiti un lloc per estudiar i fer feina al cap de setmana.

Aquest curs, la Garrotxa té un total de 1.201 universitaris. La Universitat de Girona continua sent la que aplega més garrotxins (463), tot i que la xifra s'ha reduït des que es van obrir els túnels de Bracons –89 estudien a la de Vic–, i la segueix la de Barcelona (152). És rellevant el nombre d'estudiants a distància que sumen la UOC i la UNED (178), que juntes ocuparien el segon lloc. Psicologia, ADE, dret, medicina, educació primària, educació social i enginyeria informàtica són els graus més estudiats.

LA XIFRA

1.201
garrotxins
consten com a matriculats aquest curs a algun dels estudis universitaris que s'ofereixen
2.000
persones
o una mica més són les que participen de mitjana cada any en alguna de les activitats de Can Monsà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia