Societat

municipal

sense sostre

Barcelona oferirà allotjament a les persones sense llar davant el descens de temperatures

El govern municipal reforça els equips d'emergència que detecten les persones que dormen al carrer

El dispositiu compta amb nou vehicles i 30 persones entre professionals i voluntaris, repartits en sis equips

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el dispositiu d'Operació Fred en Nivell 2 davant la previsió que les temperatures siguin iguals o inferiors a zero graus. Això implica que el govern municipal hagi reforçat els equips d'emergència del Servei d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) que detecten les persones que dormen al carrer informant-les de la possibilitat d'allotjar-les en un centre de la xarxa de sense sostre i acompanyant-les fins el mateix centre. En aquesta fase el consistori habilita el Centre d'Estades Breus del Centre d'Urgències i Emergències Socials, que disposa de 108 places, per allotjar a tothom que ho necessiti. El dispositiu compta amb nou vehicles i 30 persones entre professionals i voluntaris, repartits en sis equips. A més, hi intervindran 12 educadors del Servei del SIS Medi Obert que treballaran en equips de 2 professionals com a la resta de l'any.

Aquestes 108 places se sumen a les 74 del Centre d'Acolliment Nocturn d'Emergències, que es va obrir el passat 1 de desembre i que estarà obert durant tot l'hivern, i a les aproximadament 2.000 places d'allotjament diàries de les que disposa l'Ajuntament i la Xarxa d'Atenció a persones sense llar.

Des de l'àrea de Medi Ambient, i davant la previsió meteorològica per aquesta setmana, es prendran diferents mesures per a prevenir situacions de perill a l'espai públic per possibles gelades. Per això, a partir del torn de nit d'avui mateix, i fins que passi l'episodi de fred, s'ha determinat anul·lar tots els serveis d'aigua.

També està previst fer un seguiment especial de l'estat dels carrers sobretot per sobre de la Ronda de Dalt i també pels turons (Putxet, Rovira, Carmel, Creueta del Coll i de la Peira), així com la muntanya de Montjuïc, per tal que si ha gelat, s'hi apliqui l'escampament de sal per tal d'evitar relliscades i accidents.

També s'assegurarà que els 111 punts de sal distribuïts per la zona alta de la ciutat estiguin convenientment abastats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia