Societat

tribunals

cas bárcenas

Bárcenas diu que no declarava els diners de Suïssa perquè els tenia com a “fons de pensions”

L'ex-tresorer del PP Luis Bárcenas ha defensat que el capital pertanyia a operacions que realitzava fora de l'estat espanyol i volia tenir-los fora

L'ex-tresorer del PP Luis Bárcenas ha defensat aquest dimarts que no va declarar els diners que tenia fora de l'Estat espanyol perquè volia conservar-lo a manera de “fons de pensions”. Durant la seua segona jornada de declaració davant del tribunal de l'Audiència Nacional encarregat de jutjar la primera època d'activitats de la trama Gürtel, l'ex-gerent de la formació, que s'enfronta amb una petició fiscal de 42 anys i mig de presó, ha començat a respondre al bloc de preguntes relacionat amb els seus ingressos a l'estranger.

Ha explicat a la fiscal Concepción Sabadell que els diners que va dipositar en dos comptes a Suïssa a partir del 1988 procedia de “transaccions amb no residents espanyols”. Els fons “no eren declarats, perquè els diners eren d'operacions que realitzava fora i volia tenir-los fora i no ho declarava a Espanya”, ha estat la seva explicació davant de les reiterades preguntes del Ministeri Públic sobre la seva falta de tributació.

Segons ha concretat, abans de dirigir-se a Suïssa, va obrir el 1986 un compte a Puerto Rico on va dipositar els ingressos d'operacions realitzades als Estats Units i Puerto Rico.

Pel que fa al presumpte ús de societats pantalla per ocultar aquests ingressos, l'ex-tresorer del PP ha indicat que, en tot cas, hauria d'anomenar a companyies com la Fundació Sinequanon, “societats cortineta”. “Es veia perfectament que jo estava darrere”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia