Societat

Policial

Prop d'un miler de mossos, urbans i guàrdies civils protesten

Prop d'un miler d'agents dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de la Guàrdia Civil es van manifestar ahir pels carrers de Barcelona per reclamar “respecte” a la seva tasca policial, “suport de les administracions sense titubejos” i que se'ls “despolititzi”. Set dels onze sindicats policials (Uspac, SPC, CAT, SIATY-AREA, Sipepol, Sapol i Euspel) van donar suport a la plataforma de la protesta, que va transcórrer sense incidents i farcida amb petards i música. Un portaveu policial va assegurar que “no només es manifesten contra la CUP”, formació amb qui han tingut diverses baralles dialèctiques i als jutjats.

Els agents, molts d'ells amb la cara tapada amb gorres i tapaboques, seguien un taüt en una marxa fúnebre, simulant l'enterrament de “la dignitat policial”, segons va dir un agent de l'organització. Els concentrats, que no cridaven cap consigna, van sortir de la plaça Universitat i van arribar cap a les vuit del vespre a la plaça Sant Jaume, on van cridar “fuera, fuera”.

En el manifest de la protesta, els agents demanen “més protecció jurídica de l'agent de l'autoritat” quan reben agressions i insults. També qüestionen que quan són condemnats la pena d'inhabilitació professional sigui superior a la pena de presó, i en alguns casos que es retiri la pèrdua de condició de policia, que els jutges apliquen, com marca el Codi Penal, en casos molt greus. També exigeixen que es reguli l'ús de la força i de les armes de forma clara, més mitjans i “evitar minimitzar els suïcidis i els trastorns als cossos policials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia