Societat

societat

Els metges alerten de la “saturació extrema” dels serveis d'urgències

El Consell de Col·legi de Metges de Catalunya (CCMC) i el sindicat Metges de Catalunya van fer públic ahir un comunicat conjunt per alertar de la situació de “saturació extrema” que viuen els serveis d'urgències, que, segons afirmen, han arribat “ocasionalment” al col·lapse. Segons els facultatius, aquesta situació no és només conseqüència de l'actual epidèmia de grip–que ha baixat ja en intensitat fins a situar-se en una taxa de 282,6 casos per 100.000 habitants–, sinó que té a veure amb “la insuficiència pressupostària i la manca de recursos”, però també amb “dèficits estructurals i organitzatius”.

Segons les dues institucions, l'actual situació és el resultat de “l'infrafinançament crònic de la sanitat, afegit a les retallades pressupostàries dels últims anys. Segons els metges, en els darrers sis anys el sistema ha perdut més de 8.800 milions d'euros, la qual cosa ha representat “una gran pèrdua de recursos humans i d'inversions”.

Davant d'aquesta realitat, els representants dels metges insisteixen a recuperar els nivells de despesa d'abans de la crisi, ja que aquesta insuficiència pressupostària “posa en risc un dels pilars bàsics de l'estat de benestar”.

Els metges entenen que la saturació del servei reflecteix justament l'impacte de la crisi i opinen que “amb uns serveis socials i comunitaris més forts i àgils seria possible trobar alternatives a l'ingrés hospitalari”. Insisteixen en la necessitat de reforçar l'atenció primària i s'ofereixen per col·laborar amb el departament de Salut en l'elaboració del futur pla integral d'urgències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia