Societat

El ministre de Foment demana disculpes als atrapats a causa de la neu

Iñigo de la Serna atribueix al difícil accés de les màquines llevaneus i la caiguda de torres elèctriques les nombroses afectacions a l'A3

El ministre de Foment Iñigo De la Serna ha demanat aquest divendres disculpes als milers de conductors que s'han vist atrapats per les intenses nevades a les diferents autovies del País Valencià. En una entrevista amb Onda Cero, recollida per l'ACN, De la Serna ha indicat que la gran quantitat de camions a l'autovia A3 i la caiguda de torres d'alta tensió han blocat l'accés de les màquines llevaneus durant la nit, deixant atrapades milers de persones. El ministre ha dit que la situació aquest divendres continua sent complicada a les carreteres del País Valencià i que el seu departament treballa per restablir la normalitat. En relació als problemes ferroviaris, De la Serna ha explicat que si bé dijous més de 4.500 persones es varen veure afectades d'alguna o altra manera per la neu, el centre d'atenció aquest divendres són les carreteres.

El ministre ha explicat que les afectacions a les rodalies a la línia d'alta velocitat durant dijous varen provocar que un AVE entre Alacant i Madrid es va aturar a Bonete (Albacete) amb 520 persones a causa d'una caiguda en la tensió. El responsable de Foment ha indicat que fins a 220 efectius de Guàrdia Civil, Unitat Militar d'Emergències i personal de carreteres s'han desplaçat a l'autovia A3 per restablir la normalitat en el trànsit.

Aquesta autovia, que uneix València i Madrid, continua tallada al trànsit entre els quilòmetres 323 i 255 en tots dos sentits, entre Xiva (Foia de Bunyol) i Villargordo del Cabriol (Plana Requena-Utiel), després d'una nit amb centenars de vehicles atrapats. La Creu Roja i la Unitat Militar d'Emergències han hagut de repartir mantes i begudes calentes als conductors.

La Direcció General de Trànsit ha informat que l'Autovia A23, que uneix València amb Saragossa, està tallada entre Barraques i Viver (l'Alt Palància), a la demarcació de Castelló, així com la carretera N232 a Morella (Ports), també a causa de les nevades. La situació a les carreteres valencianes aquest dijous ha estat complicada, amb nombrosos talls i fins a 1.800 persones atrapades pel bloqueig de les autovies A7, A3, A31, a l'interior de la demarcació de València i d'Alacant i l'A23, a l'interior de Castelló, així com moltes carreteres, deixant poblacions aïllades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia