Societat

opinió

La mediació, una eina de present per a un país de futur

Catalunya afronta actualment la sortida del que ha estat la pitjor crisi econòmica des de l'any 1929. L'actual situació de les finances públiques, la recessió econòmica que hem viscut, els nivells d'atur encara existents, o els problemes sorgits en el nostre sistema bancari, n'han estat algunes de les principals conseqüències.

En aquest context, des de Pimec fa temps que hem exercit i que, per descomptat, volem continuar exercint el nostre dret, però també el nostre deure de portar la veu dels autònoms i les pimes en tots aquells àmbits que ens permeten reconstruir un nou horitzó col·lectiu per al nostre país. Com no podia ser d'altra manera, pel que fa als grans projectes de país, Pimec també ha entomat el repte que suposa l'impuls de la mediació.

L'any 2001, la Reial Acadèmia Sueca de les Ciències, atorgà el premi Nobel d'Economia als acadèmics Spence, Akerlof i Stiglitz per la seva investigació sobre la teoria dels mercats. En concret, Spence va estudiar com afectava la informació asimètrica el mercat de treball i va demostrar que els millors treballadors estaven disposats a assumir una inversió major en formació per donar un senyal que els diferenciï. Això és el que denominem signalling o senyalització.

En referència a això, des de Pimec entenem que la mediació pot ser un bon missatge cap enfora, un senyal de qualitat, seguretat i maduresa de la nostra societat, però sobretot del marc català de relacions laborals. Una eina sòlida per solucionar conflictes o mancances que en l'actualitat tenim, de manera efectiva, senzilla i àgil.

L'aposta de Pimec per la mediació, ha estat una prioritat a l'hora de defensar el teixit econòmic català, com ho demostra el nostre compromís amb el Tribunal Laboral de Catalunya, el Tribunal Arbitral de Barcelona, i amb totes aquelles iniciatives que tinguin com a objectiu l'impuls de la mediació.

És per això que avui, Dia Europeu de la Mediació, demanem redoblar esforços per impulsar la cultura de la mediació amb accions com ara, entre d'altres, l'adhesió de Pimec al manifest institucional que signem amb motiu d'aquesta diada. Primerament, com a via preeminent de resolució de conflictes, però també com a font d'avantatges comparatius d'un país madur. Per això, cal continuar impulsant una eina que ja és present, enfront d'un somni de futur, perquè el conflicte és inherent a la nostra societat, però la recerca de solucions consensuades és un capital col·lectiu al qual no podem renunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona