Societat

municipal

El ple de Salt, indignat amb el qualificatiu de “poble enemic dels animals”

La resta de grups critiquen les “formes” del regidor de Canviem Salt i com a ‘càstig' la moció del tema que havia consensuat amb tots acaba sent rebutjada

Tots els grups del ple de Salt, excepte el regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio –que n'era un dels signants i una de les cares més visibles–, es van mostrar ahir indignats amb el manifest que ha qualificat la vila com a “poble enemic dels animals” i la majoria van canviar com a càstig el sentit del seu vot en la moció per actualitzar l'ordenança d'animals que Canviem Salt havia consensuat amb tots els grups, que va acabar sent rebutjada.

El més crític, com és lògic, va ser l'equip de govern, que va deixar clar, però, que l'ordenança s'actualitzarà igualment. La regidora de Salut, Isabel Alberch, va afirmar que “si estigmatitzar un municipi ja és una pràctica deplorable, quan ho fa un polític en actiu és vergonyós”, i es va preguntar “quin és el preu d'una foto i un titular”. Alberch va negar que hi hagi cap constància de lluites de gossos il·legals i que s'hagin posat multes pel fet de donar menjar a gats, va repassar les denúncies rebudes per animals maltractats a les Hortes i va afirmar que és “desproporcionat” parlar de mala coordinació amb l'Ajuntament de Girona en la retirada d'animals morts de la via pública “per un fet puntual”. També hi va votar en contra el regidor de Ciutadans, Atilano González, perquè Palacio no va fer un canvi. A més, va dir que s'havien denunciat fets que “no estaven prou comprovats”.

Els dos principals partits de l'oposició, CiU i el PSC, es van abstenir també per les “formes” de Palacio. Xavier Albertí (CiU) va parlar de “poca vergonya” i “manca d'ètica” per haver donat suport al manifest “per lluir-se i sortir a la premsa”. “Ens sentim traïts”, va subratllar. Iolanda Pineda (PSC) va destacar que “Salt no és Tordesillas, aquí no hi ha casos greus reiterats en el temps contra els animals”.

L'únic grup que hi va votar a favor va ser Plataforma per Catalunya, per “coherència” amb el seu programa electoral, tot i que Sergi Fabri va remarcar que no els havia agradat gens el títol del manifest: “Hi ha molta gent aquí, a Salt, que fa temps que es preocupa pels animals.”

Palacio, per la seva banda, va criticar el canvi de sentit de vot sobretot de l'equip de govern i va defensar el manifest: “Poden negar que hi ha deixadesa per part de l'Ajuntament?” A més, es va mostrar satisfet pel compromís del govern d'actualitzar l'ordenança.

Papereres i nova tanca a la plaça Llibertat

L'equip de govern de Salt va reconèixer que la remodelada plaça de la Llibertat no té ara mateix papereres, perquè es preveia reutilitzar les antigues i s'ha vist que no lliguen amb el nou espai. Ja se n'ha fet la comanda. D'altra banda, van avançar que es posarà una tanca al lateral on hi hagi més perill que els nens surtin corrents cap al carrer. Ho van fer en resposta a les crítiques de Jaume Torramadé (CiU), que ho veu insuficient. També arran de les crítiques de Torramadé per la “deplorable” senyalització horitzontal, es va anunciar que en el pressupost del 2017 s'hi destinarà alguna partida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia