Societat

Medi ambient

Els Agents Rurals faran les inspeccions de caça amb armilla antibales, una arma i en grups de tres persones

El departament d'Agricultura acorda mesures temporals per reforçar la seguretat en els controls després de la mort de dos agents a Aspa

El protocol provisional es mantindrà fins que un grup d'experts determini quins els elements són més efectius per garantir la màxima seguretat

Els agents rurals portaran un arma defensiva, armilla antibales i actuaran en grups de tres persones en les inspeccions ordinàries en matèria de caça. Fins ara els controls es feien per parelles i sense cap mesura d'autoprotecció.

El departament d'Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació ha fet arribar aquest dijous a tots els membres del Cos d'Agents Rurals (CAR) una instrucció per implementar mesures addicionals de seguretat i elements de defensa personal arran de l'homicidi de dos agents rurals en acte de servei el passat 21 de gener a Aspa (Segrià), segons ha informat la pròpia conselleria en un comunicat.

A partir de demà divendres les inspeccions ordinàries de caça es realitzaran en condicions similars amb què es desenvolupen les operacions d'antifurtivisme. Així, els agents aniran en grups de 3, duran armilles antibales i una arma llarga de foc.

Es tracta d'un protocol provisional a l'espera que un grup d'experts en seguretat pugui assessorar el Cos d'Agents Rurals sobre quins són els elements concrets i més efectius per reforçar i garantir la màxima seguretat en les diferents actuacions que realitzen en matèria de conservació i protecció del medi ambient.

Mentrestant es revisaran els procediments i s'implantaran les mesures correctores per avançar en tot allò que té a veure amb les condicions en les quals els Agents Rurals desenvolupen les seves activitats.

Agricultura reconeix que la mort dels dos agents “ha fet del tot necessari iniciar un procés de revisió immediata de les mesures de seguretat i els elements de defensa personal establerts actualment en procediments de treball del Cos d'Agents Rurals”.

Aquestes primeres mesures temporals es van consensuar en la reunió extraordinària que el Comitè de Seguretat i Salut del cos va mantenir aquest dimecres al vespre. Aquest comitè està format, per part de l'Administració, per membres de la direcció del CAR i de la subdirecció general de Recursos Humans, Organització i Relacions Laborals, i, per la part social, pels delegats de Prevenció dels diferents sindicats que representen el CAR.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva