Societat

comerç

El petit comerç proposa passar tots els ponts als dilluns

PimeComerç demana pactar per evitar les festes entre setmana

Asseguren que trenquen l'activitat econòmica

PimeComerç reclama un acord definitiu per traslladar els festius intersetmanals als dilluns i que s'acabin una vegada per totes els ponts i macroponts que trenquen setmanes i l'activitat econòmica. “Fa anys que ho estem demanant perquè per a nosaltres és molt perjudicial, sobretot per al comerç del sector de l'alimentació, però va passant el temps, els polítics diuen que sí, després que ja ho veurem i al final no s'acaba de regular mai”, va dir ahir Àlex Goñi, president de la patronal del sector del comerç de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya, que es queixa que “o bé perquè és una festa religiosa, o bé perquè és la Constitució o pel que sigui, al final no es decideix mai quines festes es poden traslladar”.

PimeComerç, que representa més de 41.000 comerços i entitats, demana un esforç a totes les administracions per fer aquesta reordenació dels festius intersetmanals i proposa passar les festes als dilluns, “un dia en què baixa l'activitat al sector, fins i tot un dia en què tanquen moltes botigues per descans personal”. Segons Goñi, aquest canvi “permetria anar més alineats amb els hàbits dels consumidors, alhora que afavoriríem els petits empresaris i treballadors, que gaudirien de dos dies seguits de descans”.

PimeComerç creu que la proposta de passar els festius intersetmanals als dilluns podria interessar no només a les pimes sinó també a les grans empreses. “Hi ha altres sectors, com l'industrial, que segur que estarien en sintonia amb nosaltres respecte als ponts, ja que el trencament dels cicles d'activitat tampoc els afavoreix.”

Per a aquest any els dies festius ja estan acordats i aprovats, per això PimeComerç demana als governs de Madrid i Catalunya un pacte perquè la racionalització dels festius sigui realitat el 2018.

LA FRASE

O perquè és una festa religiosa o la Constitució, mai es decideix quines festes es poden traslladar
Àlex Goñi
president de pimecomerç

La campanya de Nadal ha estat un èxit

La campanya de Nadal ha anat molt bé i hem d'estar contents, confirma Àlex Goñi, president de PimeComerç, la patronal del sector del comerç de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya. A falta de dades, que s'estan analitzant i no estaran disponibles fins d'aquí a uns mesos, Àlex Goñi confirma que les vendes aquestes festes d'hivern han estat bones, sobretot en el sector de la restauració, l'alimentació, les noves tecnologies, les joguines i el parament de la llar. “És veritat que diem que ha anat molt bé també perquè veníem d'una crisi brutal en què les vendes havien baixat molt”, explica Goñi, que, tot i això, recorda que “encara ens falta avaluar la gran incidència que té ja la venda en línia i el fet que les rebaixes s'hagin produït abans de les vendes de festa i no després com sempre havia estat habitual”. La crisi es dona pràcticament per liquidada en el sector del comerç. S'ha venut més, sí, però una altra cosa és si els botiguers hi han guanyat molt més o no, quin ha estat el marge de benefici, tenint en compte que durant tota la campanya s'ha venut amb descompte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona