Societat

Societat

Cuina contra la disfunció erèctil

Les cuineres de Sils preparen un receptari amb aliments tradicionals beneficiosos per a l'erecció, el cor i el cap

El col·lectiu ha buscat el suport de metges i nutricionistes per compilar plats amb flavonoides

El projecte està a les beceroles. “S'està coent”, diu Maria Furroy, una de les integrants del col·lectiu Cuineres de Sils, que té una norantena de representants. Furroy explica quina és la realitat i per què treballen en el projecte. “S'han deixar de menjar coses naturals. Ara, es menja ràpid, i els nutricionistes avisen que les verdures i les fruites són importants. Per exemple, la part blanca de la taronja té moltes propietats.”

El projecte que s'està preparant és La cuina dels flavonoides. Receptes de cuina tradicional per a la trempera, el cor i el cap. La iniciativa va presentar-se divendres al migdia en un hotel de Barcelona, en el marc de les jornades de cuina tradicional catalana, que s'acaben avui.

La iniciativa va gestar-se el novembre del 2016, en l'acte de cada any de les expertes silenques al centre cultural Blanquerna, a Madrid. Aquell dia, les cuineres hi presentaven el receptari amb menjar sobrant, recorda el coordinador, Xicu Anoro, que va rebre el suggeriment de buscar aliments que ajudessin els homes amb disfunció erèctil.

Unes dies després, Anoro va llegir en un diari que l'eminent cardiòleg barceloní Valentí Fuster, director mèdic de l'hospital Mount Sinaí de Nova York, assegurava en una entrevista que “el sexe no té edat”. Anoro va lligar caps i va pensar que, a partir de “receptes molt senzilles, que tenim a casa, es podria fer un receptari contra la disfunció erèctil”. Anoro s'ha posat en contacte amb la nutricionista Anna Iglesias i el cardiòleg Ramon Brugada (UdG) i amb nefròlegs i andròlegs de la Fundació Puigvert, de Barcelona, i ha buscat l'assessorament d'especialistes d'altres centres mèdics.

Els flavonoides són “uns pigments que es troben en la majoria de vegetals, algues i microalgues”. “també són molècules polifenòliques que contenen 15 àtoms de carbó i són solubles en aigua”, es llegeix en el dossier de presentació. Anoro explica que buscaran finançament per al projecte i que no hi volen guanyar diners. “Aquest llibre, no el volem vendre, el volem donar.”

Un nefròleg i el cacau

El nefròleg de Sils Pere Barceló, jubilat, col·labora amb les cuineres. Durant quatre dècades, va treballar a la Fundació Puigvert. Per Barceló, els flavonoides són “antioxidants i activen la millora de la circulació de la sang al cervell, al cor i als cossos cavernosos”. Exposa els beneficis de la llimona, el plàtan, l'api, el bròquil, la poma, la pera, la magrana, la coliflor i “un dels més importants i que, a més, és afrodisíac: el cacau, sobretot la xocolata negra amb més percentatge de cacau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona