Societat

Festes i Tradicions

Palamós estrena carnaval

Som Carnaval és la nova entitat que es responsabilitzarà de l'organització del carnaval de Palamós 2017 amb un programa farcit de novetats

L'entitat pren el relleu a l'Associació Carnaval de Palamós, que ho ha fet 34 anys

Els responsables de Som Carnavaldestaquen la gran implicació de les colles en tot el procés creatiu

Palamós Som Carnaval. Aquest és nom de la nova l'entitat que, després de guanyar el concurs convocat per l'Ajuntament, es responsabilitzarà de l'organització del carnaval de Palamós 2017. La nova entitat pren el relleu, després de 34 anys, a l'Associació Carnaval de Palamós.

Aquest és un repte que, en paraules de Maribel Garcia i Elsa Pérez, membres de la nova entitat, no deixa de ser il·lusionant però ambiciós. Som Carnaval està integrada per una vintena de colles carnavalesques i té la voluntat de ser una entitat oberta a tothom, com ara empreses, entitats i particulars, perquè participin en el procés de “fer un gran, i modern, carnaval”. Som Carnaval va guanyar el concurs amb una proposta que incloïa una cinquantena d'activitats diferents. D'aquestes, vuit eren obligatòries per part de l'Ajuntament, però Som Carnaval en va proposar una vintena de noves. I tot això des d'un procés participatiu a través de comissions de treball i posteriors reunions, que es fan per acabar de coordinar-ho. Ara mateix, ja es poden fer les inscripcions a la rua o adquirir les entrades als actes al local que l'entitat té a les galeries Carme i també per internet .

Entre les novetats, segons expliquen Garcia i Pérez, per primera vegada des de l'any 2003, es recuperarà la participació de les escoles de primària en la rua infantil de Dijous Gras, però amb un format diferent. Els participants, uns 400 en total, es guarniran a la Nau dels 50 metres a partir d'un mateixa temàtica de disfressa i després faran la cercavila pel passeig del Mar. En la rua infantil de Dijous Gras participaran els alumnes de 8 a 10 anys de les escoles de primària, els de les llars d'infants i els dels centres de suport familiar de Palamós. Després de tants anys de no participar-hi, Maribel Garcia explica que no ha estat difícil arribar a una entesa amb les escoles.

El programa ve farcit d'actes: el carnaval començarà el 18 de febrer amb una mostra de disfresses històriques que anirà fins a la Gorga per fer-hi la presentació dels actes i on es donarà inici al concurs de fotografia i d'animals domèstics. A la nit, a partir de les nou, la Nau dels 50 metres acollirà una gran festa que inclourà el pregó a càrrec de la colla Les Amparos i inclourà, entre d'altres, la presentació de les reines del carnaval 2017, que aquest any pertanyen a la colla Les Kaòtikes. La festa acabarà amb música en viu fins a la matinada. Les novetats són importants aquest any: entre d'altres, el 19 es farà una festa al passeig plena d'activitats; el 22, una calçotada i el pregó del rei Carnestoltes i la reina Kaòtikes, a més d'una degustació de tapes popular; el 23, la novetat d'un gran ball infantil per als alumnes de secundària, i el 25, una cursa de disfresses i la gran rua. Aquest any, i com a novetat, al final de la rua, a la zona de l'aparcament de la Planassa, la festa continuarà. Al marge de novetats, el més remarcable, segons Garcia, és la gran implicació de les colles, que braç a braç treballen en el marc d'un gran procés participatiu per fer un gran carnaval.

Concurs
Som Carnaval va guanyar el concurs convocat per l'Ajuntament de Palamós per adjudicar la subvenció municipal de 27.000 euros imposant-se a l'Associació Carnaval de Palamós, que es va responsabilitzar de la gestió durant 34 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà