Societat

Habitatge

Santa Coloma farà pisos assistits per a la gent gran

L'escola Miguel Hernández es rehabilitarà per encabir 57 habitatges amb serveis comuns per a majors de 65 anys

L'Ajuntament assumirà el cost del projecte, que podria estar acabat a final del 2018

Santa Coloma de Gramenet donarà resposta a una de les principals mancances del municipi en matèria d'espais residencials per a la gent gran, amb la construcció d'una cinquantena de pisos tutelats, destinats a les persones majors de 65 anys i veïnes del municipi. El projecte, impulsat per l'Ajuntament, se situarà a l'edifici de l'antiga escola Miguel Hernández, que es rehabilitarà per poder-hi fer 57 pisos que tindran una mitjana de 45 m² de superfície i tota una sèrie de serveis comuns.

El primer tinent d'alcalde, Esteve Serrano, explica que ja s'ha elaborat un estudi tècnic previ que certifica que l'estructura de l'edifici, tancat des de l'any 2000, està en bones condicions per afrontar la rehabilitació. Es tracta d'un equipament de dues plantes d'altura, situat al barri de Can Calvet, que anteriorment havia estat un centre escolar d'educació primària. El pròxim pas serà, segons Serrano, obrir un concurs d'arquitectes que facin propostes per definir la rehabilitació de l'espai. Les obres podrien començar aquesta tardor i es treballa amb la previsió de poder lliurar les claus als primers llogaters a finals de l'any vinent.

Paral·lelament es treballarà en la definició dels barems que serviran per determinar qui pot aspirar a un dels pisos, que s'oferiran en règim de lloguer a persones soles o bé parelles. Un cop estiguin definits, s'obrirà el període d'inscripció a totes les persones que hi estiguin interessades i es farà el sorteig dels pisos.

La rehabilitació es finançarà amb fons municipals, tal com explica el primer tinent d'alcalde, que calcula el cost del projecte “entre un i mig i dos milions d'euros”. Esteve Serrano explica que aquests recursos sortiran del superàvit del pressupost municipal del 2016.

Per la plataforma SOS Gent Gran, que treballa des de fa un any per aconseguir equipaments per a la gent gran a Santa Coloma, l'anunci de la creació d'aquests pisos “dona resposta” a una de les seves reivindicacions, assegura Miguel Ordóñez, portaveu de la plataforma. Tot i això, Ordóñez lamenta que l'equipament no es faci en un espai més cèntric del municipi “tal com s'havia compromès a fer l'exalcalde Bartomeu Muñoz”. A més, la plataforma vol participar en la definició de les condicions d'accés als pisos i en la seva gestió posterior.

LA XIFRA

45
metres quadrats
serà la superfície dels pisos tutelats que es construiran a l'escola Miguel Hernández.

Nova residència i centre de dia, avui al Parlament

Les reclamacions de la plataforma SOS Gent Gran comencen a donar el seu fruit. El col·lectiu ha aconseguit que grups polítics amb representació al Parlament hagin afegit les demandes d'una residència per a la gent gran i un centre de dia a les seves esmenes al pressupost del 2017. Les presentades pels grups del PSC i Catalunya Sí que es Pot van passar el filtre de la comissió d'Economia i avui es debaten en el ple del Parlament, tal com explica Miguel Ordóñez. D'altra banda, la setmana vinent està prevista una visita de representants de la Generalitat, encapçalats pel secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, a la residència Ramon Berenguer. La trobada ha de servir per abordar la posada en marxa d'un centre de dia a les instal·lacions de la residència, que té prou espai per tenir-lo després que s'hi hagi fet una ampliació. Serà el dia 23 de febrer a la tarda i membres de la plataforma participaran en la reunió que es farà a continuació a la casa de la vila. La resta d'integrants de la plataforma es concentraran a la plaça de la Vila per “fer pressió i exigir solucions”, segons el portaveu de SOS Gent Gran. La plataforma reclama a l'Ajuntament que faci públic quin és l'espai que té previst cedir a la Generalitat per a la construcció d'una nova residència. El primer tinent d'alcalde assegura que hi ha diferents opcions, tot i que de moment no en concreta cap. A hores d'ara, Santa Coloma no disposa de cap centre de dia i té 165 places de residència pública, una quantitat insuficient, segons la plataforma, per respondre a les necessitats presents i futures de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Retards de més de mitja hora a la R11 per una avaria entre Girona i Sant Miquel de Fluvià

girona
salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen de gent els carrers de Figueres malgrat l'amenaça de pluja

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença a multar els cotxes que se saltin les restriccions a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia