Societat

Solidaritat garrotxina que ha dotat d'aules dues escoles del Togo

Són de la parròquia de Dapaong, on exerceix de missioner l'olotí Joan Soler

S'hi fa la formació dels alumnes més petits i la formació d'adults nocturna

Les aportacions econòmiques dels garrotxins han permès acabar dues aules del col·legi parroquial on hi ha els alumnes més petits de Dapaong, a la regió nord del Togo. Es tracta d'un projecte que lidera el missioner i capellà olotí Joan Soler.

L'estiu passat, l'associació d'amics que du el seu nom va organitzar un dinar solidari per recollir fons. Amb aquestes ajudes econòmiques, a més, l'equip del missioner olotí ha pogut acabar gairebé les sales de Naki-Ouest, un dels pobles més grans de la parròquia, amb uns set mil habitants. Ara aquest poble disposa de sales per a l'alfabetització dels adults, les activitats de la parròquia i l'educació en horari nocturn dels joves, cosa que també ha estat possible gràcies a l'arribada de l'electricitat, també amb ajuts garrotxins.

I, finalment, l'aportació ha servit per habilitar les noves sales de la parròquia que han de servir perquè s'hi duguin a terme les diverses activitats lligades a una parròquia, les activitats socials del barri, l'escola nocturna per als joves i les mares que no han anat mai a escola, etc. “Gràcies per la vostra generositat i la vostra estima per aquesta regió del nord del Togo, els seus habitants tenen motius d'esperança en el futur”, ha dit Soler.

LA XIFRA

7.000
habitants
hi ha a Naki-Ouest, un dels pobles on l'equip del missioner ha promogut aules de formació

LA FRASE

Gràcies a les aportacions dels garrotxins, a la nostra parròquia es respira esperança
Joan Soler
Missioner olotí al togo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia