Societat

Refugiats a Catalunya

Catalunya acull 24 refugiats sirians procedents de Grècia

Un total de 66 sol·licitants d'asil arriben aquest dijous a l'Estat espanyol i són repartit en set demarcacions

La capital catalana celebrarà aquest dissabte una gran manifestació a favor de l'acollida

Catalunya acull 24 nous refugiats procedents de Síria. Formen part d'un grup de 66 persones que ha arribat aquest dijous al migdia a l'aeroport de Madrid 66 en un vol des de Grècia. La majoria són d'origen sirià excepte un, que és iraquià.

Les comarques barcelonines són el territori de l'Estat que més persones acollirà d'aquest contingent. La fundació APIP es farà càrrec de 9 d'ells a la ciutat de Barcelona i 10 més a Sabadell, i la Creu Roja instal·larà els altres 5 a Berga.

Dels 42 restants, 18 aniran a Almeria, 9 a Castelló, 5 a Palència, 5 a Palma 4 a Biscaia i un es queda a Madrid.

Amb aquests 66, ja són 1.100 els refugiats que arriben a l'Estat espanyol. Aquest es va comprometre amb la Unió Europea a acollir abans del proper mes de setembre 15.888 sol·licitants d'asil que ja són a Europa: 9.323 des de Grècia i Itàlia i 6.656 més des d'una ubicació sense determinar. També va acceptar reallotjar 1.449 persones que viuen a campaments de l'Acnur a països de fora de la Unió, com Turquia o el Líban.

Els primers 18 van arribar el novembre i el desembre del 2015 procedents d'Itàlia, però no va ser fins al maig de l'any passat quan les arribades van començar a ser periòdiques.

Un total de 667 ho van fer des de Grècia, 232 del Líban, 144 d'Itàlia i 57 de Turquia, la majoria de les quals d'origen sirià.

Els sistema d'acollida de sol·licitants d'asil ofereix, mentre es resol la seva petició, suport i ajuts per a l'allotjament, manutenció, assistència jurídica i psicològica, acompanyament a centres escolars, sanitaris i socials públics; aprenentatge de l'idioma i formació professional, entre altres serveis.

Manifestació a favor de l'acollida

Aquest dissabte, 18 de febrer, se celebrarà a la capital catalana una gran manifestació per recordar els drets dels asilats i per demanar a les institucions públiques una major implicació en l'acollida de les persones refugiades.

La campanya Casa nostra, casa vostra ha convocat l'acte amb l'intenció de portar de manera multitudinària al carrer el clam a favor de l'acollida que ja va fer sentir el passat dissabte amb el Gran Concert per a les Persones Refugiades al Palau Sant Jordi de Barcelona, al qual van assistir més de 15.000 persones. Els organitzadors confien que la solidaritat que ja ha mostrat la societat civil catalana en altres grans convocatòries, com el rebuig a la guerra de l'Iraq el 2003, per convertir Barcelona en seu de la manifestació més gran d'Europa a favor dels asilats.

La cita serà a partir de les quatre de la tarda a la plaça Urquinaona i la intenció és formar una gran onada fins al mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC