Societat

“Girona és pionera en prevenció d'incendis”

El conseller Jané va presentar uns vídeos d'autoprotecció per als ciutadans

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va assegurar ahir que les comarques gironines són pioneres en matèria de prevenció d'incendis. Jané va fer aquesta afirmació ahir en l'acte de presentació, a la Diputació de Girona, del programa de prevenció d'incendis dirigit a la ciutadania per conscienciar-la de la importància de l'autoprotecció, que inclou la difusió de dos vídeos.

El conseller Jané va destacar que un 94% dels 222 municipis de les comarques gironines ja tenen redactats els plànols de delimitació de les franges exteriors de protecció contra incendis i, d'aquests, 163 tenen el document aprovat definitivament, unes dades que, segons va destacar, són molt superiors a les de la resta de les demarcacions catalanes. “Girona, una vegada més, s'ha posat al capdavant en matèria de prevenció”, va manifestar. Els plànols determinen els elements que cal protegir, així com les franges perimetrals que s'han d'obrir i mantenir al voltant de nuclis, urbanitzacions, edificacions i instal·lacions aïllades. Els ajuntaments han de vetllar pel compliment del que s'estableix en aquests plànols, de manera que la seguretat de les persones i els béns quedarà garantida en cas d'incendi. No obstant això, el conseller d'Interior va indicar que encara hi ha molta feina a fer per evitar que el foc entri a les cases. En aquest sentit, va manifestar que “de la mateixa manera que tenim consciència d'autoprotegir-nos dels lladres, ho hauríem de fer també del foc”.

Per la seva part, el president de la Diputació, Pere Vila, es va comprometre a continuar incrementant la partida que destinen a prevenció d'incendis per donar suport als ajuntaments, sobretot els més petits. Vila va destacar que aquestes actuacions “són molt importants per la naturalesa del territori on vivim, en què sempre haurem de treballar en la prevenció del foc”.

La normativa vigent en matèria d'administració local dona competència a les diputacions per coordinar i prestar serveis en prevenció d'incendis als municipis de menys de 20.000 habitants.

Vila va explicar que una de les línies d'aquest pla és coordinar la sessió informativa amb els veïns dels municipis per explicar-los les mesures que estableix la llei, quines són les seves obligacions i com s'han de dur a terme les accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia