Societat

Els firaires es queixen que els posen traves

Denuncien canvis d'ubicació i que la documentació és diferent a cada poble

Els firaires gironins denuncien que cada cop tenen més complicat poder fer la seva feina, per les traves que els posen alguns dels ajuntaments de les localitats on treballen. Asseguren que contínuament els canvien d'ubicació i, a vegades, no hi ha prou lloc per posar totes les atraccions. Afirmen que això provoca que alguns es quedin sense treballar. El president de l'Associació de Firaires de les Comarques Gironines, Joan Bagó, explica que tenen una organització i que no pot ser que els “maregin amunt i avall”. També reclamen menys restriccions horàries i que hi hagi unanimitat a l'hora de demanar la documentació perquè no sigui diferent a cada municipi.

En definitiva, reclamen menys burocràcia i menys canvis d'ubicació. Segons Bagó, els nous espais cada vegada estan més lluny del centre i, per tant, se'n ressenten els ingressos. El volum de la música és un altre aspecte que cada cop es restringeix més. Bagó sosté que s'ajusten al màxim en aquest sentit.

Conflicte a l'Estartit

Un dels pobles on han sorgit problemes és l'Estartit, on s'ha decidit moure la zona de la fira als afores. El vocal de l'Associació de Firaires de les Comarques Gironines Hug Castillo assegura que la ubicació és molt més petita i que deixarà molts professionals sense feina. També ha lamentat que l'alcalde de Torroella no s'hagi reunit amb ells per intentar posar remei a aquest conflicte. Amb tot, els firaires avancen que si no se soluciona la problemàtica es mobilitzaran per fer sentir el seu malestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.