Societat

fira gastronòmica

La fira Fiporc assoleix els 10.000 visitants i reforça el seu paper referent

L'àrea de tast ha estat un dels punts amb més afluència de públic

Han estat molt seguides també les demostracions de matança i especejament

La quarta edició de la fira del porc Fiporc va tancar, ahir, les portes amb l'objectiu dels 10.000 visitants assolits, segons l'organització. El bon temps d'aquest cap de setmana ha permès superar els 9.000 visitants de l'edició de l'any passat i consolidar-se com a fira referent a tot Catalunya. En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va destacar, en la inauguració de la fira, la importància del sector carni i porcí, “no només com a motor econòmic del municipi de les comarques gironines, sinó de tot el país”.

Entre les activitats que han tingut una millor rebuda hi ha l'àrea de tastos gastronòmics, on es podien fer degustacions. El regidor de Promoció Econòmica i responsable de Fiporc, Lluís Barnés, va qualificar d'“encert” l'ampliació de l'àrea de tast gastronòmic perquè “ha permès acollir tots els visitants”. L'espai s'ha omplert de gom a gom, especialment ahir a l'hora de dinar.

Èxit de les exhibicions

L'àrea de tast gastronòmic ha compartit protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits. Com a novetat, la fira s'ha iniciat cada dia amb un esmorzar de forquilla en què s'han pogut menjar tot tipus de productes relacionats amb el porc. Uns 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats en productes alimentaris.

LA DATA

2014
Es va estrenar
la fira del porc Fiporc de Riudellots de la Selva. En aquestes quatre edicions ja s'ha consolidat.

LA XIFRA

25.000
porcs
arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats en productes alimentaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia