Societat

seguretat

balanç de delictes

Baixen els delictes però pugen els homicidis i les agressions sexuals

El conseller d'Interior explica que els abusos han augmentat un 43% l'últim any, en part perquè s'han fet més denúncies a partir del cas Maristes

Els robatoris a domicilis baixen lleugerament

En l'últim any els fets delictius han baixat en general prop d'un 2 %. Aquesta bona dada, però, té com a contrapunt un repunt dels homicidis i assassinats i les agressions sexuals.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha felicitat els Mossos d'Esquadra perquè han aconseguit un any més mantenir a la baixa els fets delictius. En concret, s'ha passat dels 481.845 delictes a 472.265, un 1,99% menys, una xifra que consolida la tendència dels últims cinc anys, en els quals el total acumulat és de més del 10%, amb prop de 57.000 delictes menys.

Malgrat aquesta bona notícia, el conseller ha qualificat de “preocupant” de les agressions i abusos sexuals. Les agressions han pujat un 9% i els abusos un 43%. Pel que fa a aquesta segona dada, Jané ha observat les víctimes denuncien ara més aquestes situacions, sobretot a partir del cas Maristes que va destapar diversos presumptes casos.

Jané ha explicat que el perfil de les víctimes que més pateixen aquestes agressions són dones d'entre 18 i 23 anys. “La pujada d'agressions sexuals ens colpeix especialment”, ha assegurat.

Respecte dels homicidis, el 2016 hi va haver 54 casos davant els 42 de l'any anterior, el 28,57% més. El 69% víctimes van ser homes i només tres casos van ser menors. Els principals mòbils van ser les baralles (29,6%), violència de gènere (14,8%), agressions (14,8%) i violència domèstica (13%).

Jané ha explicat que en el cas dels robatoris amb força a domicilis, la reducció ha estat del 2%. “Baixen poc”, ha reconegut. Això no obstant, ha recordat que hi ha un pla específic per combatre aquest delictes i que la tendència és a la baixa.

Junta de Seguretat

El conseller ha destacat que aquest any, si s'aproven els pressupostos, es farà una promoció de nous 500 mossos d'esquadra i s'invertirà en nou material, com armilles, vehicles, armes llargues i també l'adquisició de 134 pistoles elèctriques, entre altres.

Jané ha recordat que es manté un nivell d'alerta terrorista de quatre sobre cinc i aquesta situació fa que la policia necessiti “més coordinació que mai”.

En aquest sentit, ha reclamat que se celebri amb “urgència” una Junta de Seguretat. Ha assenyalat que al març farà 8 anys de l'última trobada i que “ara ningú ja no està en funcions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona