Societat

presons

tancament de la model

La Model tancarà abans de l'estiu

La presó barcelonina deixarà de rebre nous reclusos a partir del 6 de març i aniran a Brians 1

A l'abril començarà el trasllat dels interns en règim obert i entre maig i juny es reubicarà la resta

La presó Model de Barcelona quedarà buida abans de l'estiu del 2017, segons ha pogut saber El Punt Avui. El centre penitenciari més antic de Catalunya deixarà de rebre nous reclusos a partir del 6 de març i està previst que l'últim pres en surti al juny.

El tancament de la presó barcelonina implicarà tres grans operacions de trasllat d'interns. El primer moviment començarà aquest mateix dimarts, 21 de febrer. Consistirà en el trasllat d'interns de Brians 1 i Brians 2 (Sant Esteve de Sesrovires, Baix Llobregat) cap a altres centres, tenint en compte el domicili i l'arrelament territorial dels reclusos. Les destinacions seran presons com les de Mas d'Enric, a el Catllar (Tarragonès), Ponent (Lleida), Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages) i Quatre Camins (La Roca, Vallès Oriental).

El segon pas serà el buidatge de Brians 1 i el trasllat dels seus interns al centre veí de Brians 2. D'aquesta manera el primer estarà disponible per rebre els presos preventius, aquells que estan pendents de judici, a partir del 7 de març. El dia anterior, el 6 de març, serà l'últim en què la presó del barri de l'Esquerra de l'Eixample rebi nous reclusos.

A partir del 20 l'abril començarà el buidatge d'interns de la Model a altres centres. Els primers en marxar seran els 127 interns en règim de tercer grau, que només van a dormir a la presó. Aquests aniran al Centre Obert 2, més conegut com la presó de la Trinitat.

A partir de la primera setmana de maig hauria d'acabar la reubicació dels presos en règim obert i començar el trasllat de la resta d'interns.

En aquell moment ja farà dos mesos que els preventius ingressen directament a Brians 1 i a la Model només hi quedarà la meitat de la població actual, al voltant de mig miler de persones. La previsió és que el centre s'haurà començat a buidar de manera natural, sense necessitat de fer cap trasllat, ja que el 80% dels presos preventius només hi passen 47,6 dies de mitjana.

Els preventius que aleshores encara continuïn a la Model aniran marxant de manera esglaonada cap a Brians 1. En canvi, els que compleixen condemna ferma aniran al centre penitenciari que sigui més proper al seu lloc de residència.

Els últims presos de la Model haurien d'abandonar la presó durant el mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA