Societat

refugiats

Neix a Lleida una associació de suport als refugiats

Es tracta d'una entitat formada per voluntaris, la majoria dels quals han estat en camps d'acollida de Grècia

Organitzaran concerts i activitats per oferir ajuda davant la inacció de l'administració

Lleida pels Refugiats és el nom de la nova associació creada per una colla de voluntaris que pretenen sensibilitzar, recaptar fons i impulsar programes d'ajut per a les persones refugiades.

La nova associació lleidatana sorgeix, segons els seus promotors, davant l'emergència humanitària que es viu a les fronteres d'Europa i a la “inexistent” resposta de les institucions per evitar aquesta situació.

Lleida pels Refugiats està formada per un grup de persones entre les quals hi ha voluntaris que han estat en diversos camps de refugiats a Grècia i que a partir d'ara treballaran des de la capital del Segrià per “sensibilitzar” sobre la crisi dels refugiats

La previsió és organitzar xerrades i també es programaran activitats per col·laborar des de Lleida al finançament de projectes a desenvolupar in situ als camps de refugiats d'arreu d'Europa.

Són projectes que porten a terme petites ONG amb les quals estan en contacte perquè coneixen voluntaris que han estat als camps de refugiats. Van posar com a exemple el projecte per finançar una cuina mòbil que donarà menjar a 2.000 persones.

També s'han engegat diferents campanyes, com ara la recollida de material d'hivern, en què han participat una desena de centres educatius i on ja s'han recollit 600 caixes de roba que, en aquests moments, s'estan enviant a camps de Tessalònica.

Igualment, el pròxim 4 de març està previst que tingui lloc un concert a la plaça de Sant Joan de Lleida i un altre a la Sala La Boite per recollir fons.

La nova entitat també s'ha creat perquè Lleida estigui preparada per acollir refugiats “amb tota la dignitat i tots els drets” quan arribi el moment, segons va explicar una de les portaveus de Lleida pels Refugiats, Pilar Sierra.

Des de Lleida pels Refugiats volen estar preparats i treballar amb diverses entitats per acollir amb tota la dignitat els refugiats.

De fet, ja hi ha diverses entitats del tercer sector que s'havien manifestat favorables a treballar per acollir famílies refugiades a Lleida.

LA XIFRA

600
caixes de roba
ja ha recollit aquesta entitat gràcies a la implicació d'una desena de centres educatius de Lleida.

Nova guia i aplicació de mòbil per al servei d'acollida

L'Ajuntament de Lleida va presentar ahir la nova edició de la Guia d'Acollida a la Ciutat de Lleida, que s'ha editat en sis idiomes i que, per primera vegada a Catalunya, incorpora una aplicació per evitar barreres de comunicació, sigui per raons d'idioma o perquè l'usuari no estigui alfabetitzat.

La guia és una de les principals eines del Servei Municipal d'Acollida, la unitat de la Paeria que dona suport a la incorporació a la ciutat de les persones nouvingudes. Aquestes reben informació i assessorament, formació sobretot en idiomes però també sobre temes laborals i coneixement de l'entorn i també assistència per a traduccions.

El servei és important perquè “és un primer pas que ajuda a fer que hi hagi una convivència de plena ciutadania. Lleida ha demostrat durant molts anys la seva capacitat d'acollida i d'integrar els nouvinguts, un procés que, sovint, és complicat”, segons l'alcalde, Àngel Ros.

L'any passat, un total de 484 persones van participar en els cursos de català i castellà que ofereix aquest servei municipal. En total, el Servei d'Acollida va atendre 632 consultes d'immigrants d'àmbits diversos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia