Societat

successos

Descarten d'entrada que l'incident del camió de butà sigui una acció terrorista

El conductor detingut no portava cap arma blanca o de foc al damunt ni aparentava buscar atropellar ningú

Durant la persecució els agents dels Mossos disparen 6 trets i la Guàrdia Urbana 1

Una noia d'origen brasiler resulta ferida lleu per l'impacte d'una bombona

L'home que aquest matí ha robat un camió de butà a Barcelona i ha conduït a gran velocitat i de manera imprudent entre el Poble Sec i la Barceloneta no hauria actuat amb un mòbil terrorista.

“No tenim cap indici que ens faci pensar que l'incident a Barcelona amb un camió de butà sigui de tipus terrorista”, ha apuntat aquest migdia el comissari de l'àrea de Barcelona dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero.

En una roda de premsa conjunta amb l'intendent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez, els dos comandaments policials han explicat que malgrat la seva conducció temerària i molt perillosa, l'individu no semblava voler envestir ningú. “No feia maniobres per atropellar però tampoc feia maniobres evasives” per esquivar els altres vehicles, han resumit.

La policia tampoc no ha trobat cap arma de foc o blanca ni cap estri que avali la línia d'investigació de terrorisme.

Molinero ha confirmat que treballen amb la hipòtesi que l'home pateixi “algun tipus de desequilibri” o hagi consumit “alguna substància” que l'hagi portat a actuar d'aquesta manera. No obstant això, ha precisat que aquest extrem encara ha de ser valorat pels metges.

Els dos policies han explicat que durant la persecució, que ha transcorregut des del carrer Vilà Vilà, al Poble Sec, i la sortida 22 de la Ronda Litoral, a tocar del Parc de la Ciutadella, diversos efectius dels dos cossos han realitzat trets per intentar neutralitzar el vehicle. En concret, els agents dels Mossos han efectuat almenys sis trets i els de Guàrdia Urbana un.

Una de les bales ha afectat el motor del camió i aquesta circumstància ha estat la causa que al final el vehicle hagi xocat contra el mur lateral de l'accés a la Ronda al carrer Doctor Aiguader i hagi quedat aturat.

El conductor, que no ha rebut cap tret, “s'ha resistit activament a la detenció”, ha explicat el comissari dels Mossos.

Persecució perillosa

L'individu ha aprofitat una distracció del repartidor de butà per apropiar-se del vehicle. Durant la fugida, a gran velocitat, ha perdut al voltant de la meitat de la seva càrrega de bombones. Una d'elles ha impactat contra una noia d'origen brasiler a la plaça Pau Vila, a la Barceloneta, i li ha causat ferides lleus a les cames. La dona ha estat atesa en un centre hospitalari.

Durant la persecució el camió ha xocat contra tres vehicles.

Els caps policials han destacat “la valentia” dels agents que han intervingut, tot i “el greu risc que suposava”, la “coordinació” entre els diferents cossos i “la rapidesa de la neutralització”. “Això no ha estat cap simulacre”, ha subratllat Molinero. Els dos comandaments han recordat que tot plegat ha passat en menys de deu minuts i en un trajecte inferior als deu quilòmetres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva