Societat

universitats

assetjament

Sis de cada deu universitàries són assetjades

Ho recull una tesi de la primera víctima que va denunciar abusos a la UB

Un 62% dels universitaris espanyols afirmen haver patit o conèixer una companya que ha patit violència masclista a la universitat, segons la tesi que va presentar ahir la primera víctima que va denunciar un assetjament sexual a la Universitat de Barcelona (UB), Ana Vidu.

La tesi, titulada Networks of solidarity. Student mobilizations against sexual violence in universities, inclou un estudi comparatiu entre els casos d'assetjament de la UB i la Universitat de Berkeley (UCB), que va ser la primera universitat nord-americana a reportar un assetjament. Vidu va explicar que la creació de plataformes a internet de víctimes ha impulsat diferents mobilitzacions estudiantils i assemblees perquè la universitat previngui casos de violència. Les universitats, hi va afegir, “són molt favorables a trencar el silenci de les víctimes, que tenen por de reportar pel poder del professor en la institució”.

El 88% de les dones que han patit assetjament alguna vegada no han denunciat per por que les seves carreres professionals o el seu entorn personal es veiés afectat, segons un estudi dirigit per la UB el 2008 en què van participar més de mil persones de sis universitats diferents. Aquest informe revela que el 92% de les víctimes eren dones, el 18% de les quals eren menors de 25 anys, i que moltes desconeixen si la seva universitat disposa de serveis de prevenció de la violència masclista i ajuda psicològica, mentre que el 69% dels alumnes creuen que la institució no els creuria.

La doctoranda va denunciar la “ineficient estructura i mecanismes” que les universitats espanyoles, i en especial les catalanes, ofereixen per tractar aspectes masclistes i d'assetjament sexual i va exemplificar els serveis que universitats com ara Harvard i Wisconsin tenen per ajudar les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia