Societat

procés sobiranista

religions

Les religions volen ser iguals en el futur estat català

Proposen que a la Constitució es reconegui el dret a l'educació religiosa

Les diverses confessions religioses que hi ha a Catalunya volen que en el futur estat català els infants puguin rebre educació moral o religiosa “de conformitat amb les conviccions dels seus pares” i que a la Constitució es reconegui que l'Estat ha de “contribuir al sosteniment d'una oferta educativa diferent de l'establerta per les autoritats públiques”. Representants de les diferents confessions presents a casa nostra, en una iniciativa liderada pel Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans, que va fundar qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera, van entregar ahir al Parlament un document amb les propostes que ells consideren imprescindibles que ha de tenir la futura Constitució de la Catalunya independent. Aquesta, que els infants puguin rebre educació religiosa a càrrec de l'Estat –és a dir, el model d'escola concertada actual– n'és una i de les més importants.

El document El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació, el signen 17 entitats, la majoria cristianes, entre les quals hi ha Cristianisme i Justícia, Escola Pia, Federació de Cristians de Catalunya, Fundació Joan Maragall, etc., però també la Coordinadora d'Entitats Budistes, la Unió de Centres Culturals Islàmics, l'Església Ortodoxa (Patriarcat de Sèrbia) i l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies (Mormons). Entre els assistents a l'acte, i que hi van donar suport, hi havia també el secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, i una representant de la comunitat jueva Atid, Moriah Ferrús.

El document –que ja ha estat enviat a tots els grups parlamentaris– demana que la Constitució “reconegui i protegeixi el dret humà fonamental de la llibertat religiosa, un dret vinculat a la dignitat de la persona” i que s'assumeixi “una completa neutralitat en relació amb les diferents creences religioses (teistes, no teistes o atees) presents en la societat (principi d'aconfessionalitat o laïcitat) sense prendre partit ni promoure ni identificar-se ni privilegiar ni afavorir-ne cap”. En tot cas, volen un estat que reconegui el fet religiós i que no l'amagui (com passa a França), i demanen que es “reconeguin les aportacions històriques de cada confessió i el patrimoni social que representen”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona