Societat

Violència de gènere

nou assassinat

Un home assassina la seva exparella a Santa Perpètua de la Mogoda

L'agressor, que tenia una ordre d'allunyament, es lliura a la policia i queda detingut

La víctima tenia 34 anys

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha informat aquest dimecres de la mort d'una dona a mans de la seva exparella. Es tracta del segon assassinat masclista aquest any a Catalunya.

Els fets han passat poc abans de la mitjanit a Santa Perpètua de la Mogoda, quan s'ha localitzat el cos de la víctima amb ferides d'arma blanca en un aparcament situat a l'Avinguda Barcelona del municipi.

L'agressor, que tenia una ordre d'allunyament de la seva exparella, s'ha lliurat poc després a la seu central dels Mossos d'Esquadra a Terrassa, el Complex Egara, acompanyat d'un familiar, i ha quedat sota custòdia. És un home 54 anys, és de nacionalitat espanyola i veí del municipi.

Al detingut se li imputa un presumpte delicte d'homicidi dolós.

L'arma utilitzada en el crim encara no s'ha pogut recuperar.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Sabadell, en funcions de guàrdia, ha obert diligències en relació a aquest cas. Es preveu que un cop rebi l'informe de l'autòpsia, s'inhibeixi al jutjat de violència sobre la dona de Sabadell, segons han informat fonts judicials, que també han confirmat que hi havia denúncies prèvies als jutjats.

El jutjat de violència sobre la dona de Sabadell havia obert un procediment contra el detingut al setembre 2016 per amenaces. Al no existir testimonis la fiscalia no va poder seguir endavant amb l'acusació i el procediment es va arxivar.

Al novembre es va obrir un nou cas i es va dictar la mesura cautelar d'allunyament de 500 metres respecte de la seva dona. Al gener l'home va incomplir aquesta ordre i la mesura es va ampliar als 1.000 metres. El judici per aquest procediment estava fixat en el jutjat penal 4 de Sabadell per al mes de juny.

Treballadora municipal

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) ha anunciat que es personarà com a acusació particular en aquest cas de violència masclista. La víctima, de 34 anys, era treballadora de l'empresa municipal de neteja de l'Ajuntament des de 2012 i tenia assignat el torn de nit a l'escola del municipi.

Segons detalla el consistori, l'home la va esperar a la sortida de la feina, a tres quarts de dotze de la nit, i la va atacar amb un ganivet al mig del carrer.

Minut de silenci

A les dotze d'aquest migdia, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha convocat un minut de silenci per rebutjar l'homicidi d'aquesta veïna del municipi.

Hi han assistit els treballadors de Mogoda Serveis, l'empresa on treballava la dona morta, tota la corporació municipals, veïns, amics i familiars de la víctima.

A les vuit del vespre també tindrà lloc una concentració.

El govern de la Generalitat i el sindicat Comissions Obreres (CCOO), al qual estava afiliada la víctima, han lamentat el succés.

Es tracta de la segona víctima mortal per un presumpta cas de violència masclista a Catalunya aquest any. A principi de febrer una dona de 79 anys va ser assassinada pel seu marit, de 82, a Súria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA